CaddeYavuz Bingöl: Alevi olduğum anlaşılmasın diye ismimi 'Yavuz' koydular

Yavuz Bingöl: Alevi olduğum anlaşılmasın diye ismimi 'Yavuz' koydular

24.11.2014 - 08:31 | Son Güncellenme:

Sanatçı Yavuz Bingöl, Alevi anne babanın çocuğu olmasına rağmen isminin bilerek aşağılanmaması için 'Yavuz' konulduğunu söyledi.

Yavuz Bingöl: Alevi olduğum anlaşılmasın diye ismimi Yavuz koydular


Yavuz Bingöl: Alevi olduğum anlaşılmasın diye ismimi 'Yavuz' koydular Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli Üniversitesi'ndeki programına katılan sanatçı Yavuz Bingöl, isminin neden "Yavuz" olduğunu açıkladı.

''ALEVİ OLDUĞUM ANLAŞILMASIN DİYE...''

Haberin Devamı

Bingöl, "Adım Yavuz ama Alevi ana babanın çocuğuyum. Anne ve babama sordum 'Niye koydunuz?' diye. Babam 'Bilerek koydum' dedi. Alevi olarak aşağılandığım zaman ilkokul ikinci sınıftaydım. Alevi'nin ne olduğunu bilmiyordum. Anneme sordum. Annem, 'Dünyada iki türlü insan var; bir iyi, iki kötü insanlar. Siz iyi insanlar olacaksınız' dedi. 50-60 yıldır aldatılmıştır. Katliamlara uğratılmıştır. Peki niye buradayım bugün? AK Parti hükümetinin Türkiye'nin kangrenleşmiş sorunlarıyla ilgili çok ciddi çözüm önerileri vardır. Barış sürecinde çok iyi bir yere geldik. Başbakan'ın dediği gibi çok iyi yere geleceğimize inanıyorum" dedi.

SALONDAKİLER UZUN SÜRE ALKIŞLADI

Yavuz Bingöl, daha sonra Bağlama çalarak 'Sarı Gelin' türküsünü söyledi. Daha sonra 'Dersim Dört Dağ İçerisinde' adlı türküyü söyleyen Bingöl, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

KEŞFETYENİ
Uzun zaman sonra ilk! Burcu Biricik kızının yüzünü gösterdi
Uzun zaman sonra ilk! Burcu Biricik kızının yüzünü gösterdi

Cadde | 05.04.2025 - 14:51

Fotoğraf sanatçısı Emre Yetkin'le 2016 yılında nikâh masasına oturan Burcu Biricik, geçtiğimiz temmuz ayında kızı Luna'yı kucağına almıştı. Kızının yüzünü göstermeyen Burcu Biricik objektiflere yakalandı.

Yazarlar