GündemSGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

05.10.2017 - 09:23 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü, E-Devlet sistemi üzerinden alınır. Hizmet dökümü ile sigortalı olanlar sigorta bilgilere erişebilirler. Emekli maaşı sorgulama ve prim sorgulama gibi işlemler yapılabilir. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümü ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü, E-Devlet ile alınır. E-Devlet sistemi, vatandaşların kamu hizmetlerine daha hızlı ve kolay ulaşmasını sağlayan bir sistemdir. 34 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve iki binin üzerinde hizmet sistemde yer alır. Kullanıcılar tarafından en çok işlem yapılan kurumların ilk sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu bulunur. En çok işlem gören hizmet ise SGK hizmet dökümü sorgulamadır.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

SGK hizmet dökümü, üzerinde sigortalıların prim ve sigorta bilgilerinin bulunduğu bir belgedir. SGK hizmet dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olanlar tarafından alınabilir. 4A hizmet dökümü, 4B hizmet dökümü ve 4C hizmet dökümü olarak üç bölüme ayrılır. 4A hizmet dökümü belgesini Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar, 4B hizmet dökümü belgesini Bağ-Kur’a bağlı olanlar ve 4C hizmet dökümü belgesini de Emekli Sandığı’na bağlı olanlar alabilirler. Mahkeme gibi resmi kurumlarda ve vize alma sürecinde de SGK hizmet dökümü belgesi kullanılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü ile ulaşılabilecek bilgiler şunlardır;

- Sigortalıya ait temel bilgiler

- Sigortalı olarak çalışılan günlerin sayısı

- İlk defa girilen işin giriş, çıkış tarihleri

- Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi

- Sigortalı bulunulan dönem içerisinde yerine getirilen hizmetler bilgisi

- Primlerin hangi aylarda yattığı bilgisi

- Çalışılan şirketin bilgileri

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, E-Devlet sistemine girilerek alınır. E-Devlet sistemine; T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-imza, mobil bankacılık, internet bankacılığı ve E-Devlet şifresi ile giriş yapılabilir. Sistemde kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen giriş seçeneği, E-Devlet şifresi ile giriştir. E-Devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz. E-Devlet şifresi kapalı zarf içerisinde ve 2 Türk Lirası ücret karşılığında verilir. E-Devlet şifresi ile kişiye özel bilgilere erişim sağlanabildiği için başka kişiler ile paylaşılmaması gerekir. E-Devlet şifresini unutan kullanıcılar, PTT şubelerinden yeni şifre talep edebilirler.

E-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra, ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler bağlantısına girilir. Bağlantı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu menüsüne girilerek 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü belgelerine erişim sağlanabilir. E-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü belgesinin yazıcıdan çıktısı da alınabilir.