EkonomiEuler Hermes Türkiye’de

Euler Hermes Türkiye’de

04.03.2011 - 02:37 | Son Güncellenme:

Allianz Grubu üyesi ve kredi sigortası alanında dünyanın lider kuruluşu Euler Hermes Grup Üst Yöneticisi (CEO) Wilfried Verstraete, yeni girdikleri Türkiye’de kredi sigortası oranının çok düşük olduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’de geleceğimize dair çok büyük beklentiler içindeyiz. 4-5 yıl içinde Türkiye’de 5 kat büyümeyi hedefliyoruz” dedi

Euler Hermes Türkiye’de

Verstraete, Euler Hermes’in Türkiye’de faaliyete başlaması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’deki çalışmaları 4-5 yıldır sürdürdüklerini, kendi markalarının lansmanını büyük bir gururla yaptıklarını ifade etti.

‘Bölgede iktidarsızlık yok’
Euler Hermes’in yüzde 70 hissesi Allianz Grubu’na ait, Paris merkezli bir kuruluş olduğunu, 50’yi aşkın ülkede yaklaşık 6 bin çalışan ile faaliyet gösterdiğini anlatan Verstraete, Standart & Poors’un şirkete (AA-) rating notu verdiğini ve bu notu dünyadaki finansal krize karşı düşürmeyen az sayıda kuruluştan biri olduklarını kaydetti.
Verstraete bir soru üzerine, Türkiye’de sigortaya çok ilgi olmadığını bildiklerini, ancak küreselleşmenin bir realite olduğunu ve zaman içinde ülkelerin sigorta oranları konusunda belirli bir noktada buluşacağını kaydetti.
Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki olaylara ilişkin bir soru üzerine Verstraete, son olayların ne kadar hızlı geliştiğine herkesin şaşırdığını, ancak şu anda Akdeniz bölgesinde ciddi bir istikrarsızlık bulunmadığını, bu nedenle Türkiye’ye ilişkin planlarını değiştirmediklerini söyledi.