EkonomiÜlker Golf’ün yüzde 25’i Ice Cream’in

Ülker Golf’ün yüzde 25’i Ice Cream’in

05.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dondurma markası Ülker Golf, Turkven Private Equity ve Standard Ünlü Private Equity’nin danışmanlığını yaptığı yatırımcıların ortaklığı ile kurulan Ice Cream Investment BV ile ortaklık kurdu. Ülker Golf, ortaklıkla daha hızlı büyümeyi hedefliyor.

Ülker Golf’ün yüzde 25’i Ice Cream’in

Ülker Golf Genel Müdürü Hasan Tulgar, Yıldız Holding iştirakleri arasında yer alan Natura Gıda Sanayi’nin Türkiye dondurma pazarına 2003 yılında Nestle Schöller’e ait Bursa’daki dondurma fabrikasını alarak girdiğini, 10 milyon litre olarak devralınan fabrika üretim kapasitesinin bugün 100 milyon litreye ulaştığını bildirdi.
Tulgar, Natura’nın pazara sunduğu Ülker Golf şemsiyesi altındaki 50 markaya ilişkin yeni ürün sayısının 200’ü aştığını, bugün Ülker Golf’un 8 yıldır sürdürdüğü büyümeyle Türkiye dondurma pazarında yüzde 30 paya sahip olduğunu anlattı. 2003’ten bu yana 125 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Tulgar, “Önümüzdeki 5 yılda 200 milyon dolar yatırım planlıyoruz” dedi.
Tulgar, bundan sonraki büyümelerini ve kurumsallaşma çalışmalarını daha da hızlandırabilmek için Turkven Private Equity ve Standard Ünlü Private Equity’nin ortaklığı ile kurulan Ice Cream Investment BV ile stratejik ortaklığa gittiklerini anlattı.
Turkven Private Equity Direktörü Kerem Onursal da Ülker Golf’un hızlı büyüdüğünü ve daha da hızlı büyüyeceği için ortaklığa gittiklerini belirterek, “Golf burada ve çevre ülkelerde lider konuma gelmek istiyor. Biz de o konuda ona destek olmak istiyoruz’ şeklinde konuştu. n