Gündem Türkmen göçmenler sürüldü

Türkmen göçmenler sürüldü

26.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İç çatışmaların yaşandığı Suriye’nin Halep şehrinden kaçarak iş bulma vaadiyle Bodrum’a getirilip kaderlerine terk edilen 8 ayrı aileye mensup, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 Türkmen 10 gündür bir parkta yaşam mücadelesi veriyor.

Türkmen göçmenler sürüldü

Şimdi de turizm sezonu geldiği için esnaf göçmenlerden şikâyetçi oldu. Şikâyetler üzerine zabıta ekipleri, ikna ettikleri bu aileleri otogardan bir otobüse bindirip, Aydın’ın Söke İlçesi’ne gönderdi. Eş ve çocuklarıyla toplam 40 kişi olan Suriyeli Türkmenler, Bodrum şehir merkezindeki Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki marinanın kıyısındaki bir parka sığınmıştı. Türkmenlerden 36 yaşındaki Cabir Cezeri, “Suriye’de çiftçilik yapıyoruz. Başka da bir şey bilmeyiz. Savaşmayı kardeşin kardeşi öldürmesini kabul etmedik. Organizatörler, ’Bodrum’da tarım işi var’ diyerek paralarımızı alıp, bizleri buraya getirdiler. Sonra ise ortadan kayboldular” dedi.
Bodrum’un ünlü mekânlarından Küba Bar’ın işletmecisi Bülent Şenol, “Son zamanlarda ilçede turizme yakışmayan görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Açıkçası işletmemin önünde Bodrum Limanı’nın hemen yanında Suriyelileri değil turistleri görmek isterim” diye konuştu.