SiyasetKendi kendilerini darp etmişler

Kendi kendilerini darp etmişler

19.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde çıkan kavgayı değerlendiren Mustafa Elitaş, yaralanan Musa Çam’ın ayağının takılıp düştüğünü söyledi. Elitaş paketi geri çekmeyeceklerini ifade etti

Kendi kendilerini darp etmişler

Genel Kurul’da yaşanan son dönemlerin en büyük kavgasında muhalefet tarafından HDP’li kadın vekillere yönelik müdahalesi nedeniyle fitili ateşleyen isim olarak suçlanan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, düzenlediği basın toplantısında suçlamaları reddetti ve yaşananlardan muhalefetin sorumlu olduğunu söyledi. Elitaş, geceyarısı yaşanan kavgaya ilişkin ise şu görüşleri dile getirdi:
“Ben kürsüde konuşmaya başlarken HDP’li Tuncel ve Buldan gelerek kürsüde bana taciz uygulamış, beni kürsüden uzaklaştırmaya çalışmışlardır. Tuncel beni iteklemiştir, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken bana yumruk sallamıştır. HDP’liler bu işi bir senaryo haline getirmişler ve iki milletvekilini figüran olarak kullanmışlardır. Tuncel ve Buldan’ı ben konuşurken kürsüye gönderip, beni uzaklaştırmaya çalışmışlar ve arkadan da HDP’li milletvekilleri bana saldırmaya yeltenmiştir. Bunu gören milletvekili arkadaşlarımız onların saldırılarını uzaklaştırmak için benim etrafımda toplanmışlardır. Bir milletvekili Başkanlık Divanı’nı işgal etmiştir. Başkanlık Divanı’na çıkarak Başkanlık çanını alıp milletvekillerine atmaya gayret etmiştir. Hüsamettin Zenderlioğlu, stenografların kullandığı sandalyeyi milletvekillerinin üzerine fırlatmaya çalışmışlardır. Yaptıkları bu eylemlerin tamamını Ak Parti’nin üzerine yıkmaya çalışmaktadırlar. Kapalı oturumlarda bunların görüntüleri olmadığından dolayı maalesef bunları izah edemiyoruz, zeytinyağı gibi üste çalışmaya gayret ediyorlar. Öyle inanıyorum ki iki kadın milletvekili kendilerini darp etmişlerdir. Hiçbir Ak Partili milletvekili, onlara fiili saldırı yapmamıştır.”

Çam ayağı takılıp düştü
Yaralanan milletvekillerinin HDP ve CHP’li milletvekili olduğunun söylenmesi üzerine Elitaş, “Sayın Musa Çam’a geçmiş olsun diyorum. O arbedede ayağı, çiçeklerin bulunduğu yerdeki mermere takıldı ve çiçeklerin üzerine düştü. Orada bir zedelenme olmuş olabilir. Hiçbir Ak Partili vekilin ona fiili saldırısı yoktur” karşılığını verdi.” Elitaş tasarının geri çekilmeyeceğini ve görüşülmeye devam edileceğini söyledi.