SiyasetSiyasetini kışlaya yerleştirme çabasında

Siyasetini kışlaya yerleştirme çabasında

08.03.2010 - 01:56 | Son Güncellenme:

CHP lideri, “Türkiye’de siyaseti orduya yerleştirme konusunda bir çabanın yürütülmekte olduğunu hepimiz görüyoruz” dedi

Siyasetini kışlaya yerleştirme çabasında

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ak Parti’nin kendi siyasetini camiye, kışlaya, yargıya yerleştirme çabasında olduğunu savunarak, “Buna izin vermeyeceğiz” dedi. Baykal, partisinin Kırşehir İl Kongresi’nde iktidarı “Türkiye’nin anayasal sistemini, hukuk sistemini tepeden tırnağa kendi ihtiyacına göre şekillendirme arayışına girmekle” suçladı. Baykal, şunları söyledi:

SİYASET CAMİYE SOKULMAZ:
Biz deriz ki, siyaset camiye, kışlaya, mahkemeye girmesin. Siyaseti camiye sokarsanız hem cami hem siyaset bozulur. Kışlaya da sokmayacaksınız. Kışlaya siyaset sokarsak memleketin çıkarını kim koruyacak? Neye döner, Balkan savaşına. Allah bir daha o Balkan günlerini yaşatmasın. Kışlaya siyaseti soktuğunda kimseye, memlekete hayır gelmez.

ONUR İNTİHARLARI:
Anayasa Mahkemesi Ak Parti’ye ‘Sen laikliğe karşı eylemlerin odağı oldun’ dedi. Son dönemde tanık olunmayan olaylar yaşanmıyor mu? Kuvvet komutanları, ordu komutanları en yüksek rütbeyle bu millete hizmet vermiş insanlar suçlu konumuna çekilmiyor mu?
Bunun altında bir başka senaryonun yattığı açık bir gerçek değil mi? Bu memleketin şerefli evlatları onur intiharları yapmak durumunda kalıyor. Türkiye’de siyaseti orduya yerleştirme konusunda bir çabanın yürütülmekte olduğunu hepimiz görüyoruz. Öyle anlaşılıyor ki, meydan boştur, dini siyasete alet etmişlerdir, para cezasıyla kurtulmuşlardır. Kışlaya siyaseti sokmaya teşebbüs etmişlerdir ve çok büyük ölçüde bunu gerçekleştirmişlerdir.

Haberin Devamı

SIRA ÜÇÜNCÜDE: Şimdi ilk ikisini halletti, üçüncüsünü halledebilmesi için Anayasayı değiştirmesi lazım. Anayasa Mahkemesi 50 yıldır aynıydı. Gelmiş geçmiş bütün Başbakanlar bunu içlerine sindirdi.
Farklı bir kültürü devlet düzenimize, cumhuriyetimize dayatmaya çalışıyorsun. Sen o kültürü Hikmetyar’ın dizinin dibinde çöküp, ondan eğitim aldığın günlerden aldın. Seni Hikmetyar yetiştirdi, bizleri Atatürk.

REFERANDUM FIRSAT:
‘Ben AKP hukukunu Türkiye Cumhuriyeti hukuku haline getirivereyim, millet de bunu seyretsin’ istiyor. Meclis’te çıkaramayacaklardır. Referandum kaçınılmaz. Referandum, hepimiz için tarihi fırsat olacaktır. ‘Bu iktidar kalsın mı gitsin mi, artık yeter mi yoksa çileye devam mı?’ diyeceğiz.

MEDYAYI YILDIRDILAR:
Basını, televizyonları yıldırdılar, kimse konuşamıyor artık. Konuşan tek CHP var. Sadece CHP, bunların iç yüzünü ortaya koymaya yeter.