SiyasetDTP'liler trafiği kilitledi

DTP'liler trafiği kilitledi

15.03.2009 - 12:33 | Son Güncellenme:

.

DTPliler trafiği kilitledi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, bugün partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akın Birdal tarafından karşılanan Ahmet Türk, burada 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin kuyulara atıldığı iddialarını araştırmak üzere yapılan kazı çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine, "Keşke karar verilir verilmez bu kuyular açılmış olsaydı inanıyorum ki o zaman daha farklı bir sonuç çıkardı" dedi.

GEÇ KALINDI İDDİASI
Faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılması konusunda kuyuların açılması gerektiğini dile getirdiklerini kaydeden DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Aslında zaman içinde bazı ihbamlar da gelecek. Ancak savcılığın bu kuyuları açıklamasından bir hafta sonra açmış olması orada bazı tartışmaları beraberinde getiriyor"dedi. 'Kuyuların temizlenmeye çalışıldığı" konusunda halkın iddiaları bulunduğunu ifade eden Türk, "Keşke karar verilir verilmez bu kuyular açılmış olsaydı inanıyorum ki o zaman daha farklı bir sonuç çıkardı diye düşünüyorum. 10 gün önce 'savcılık bu kuyuları açacak' derseniz, bu işi yapanlar veya bu çetenin devamı olanlar orayı temizleme yönünde bir çalışma içine girerler"diye konuştu.

HAVALİMANI TRAFİĞE KİLİTLENDİ

Öte yandan 5. Dünya Su Forumu için liderlerin İstanbul’a gelecek olması nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Bu nedenle de DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ü karşılamaya gelen partililer, VİP Salonu’nun olduğu bölgeye alınmadılar. Türk'ü karşılamaya gelen yüzlerce araç, Havalimanına çıkan yollara park edince, trafikte sıkıntılar yaşandı. DTP bugün, Bahçeşir , Esenyurt ve Arnavutköy'de miting düzenleyecek.