Teknoloji Uydu üzerinden haberleşme için önemli iş birliği

Uydu üzerinden haberleşme için önemli iş birliği

26.02.2024 - 14:59 | Son Güncellenme:

Turkcell, gelecek nesil teknolojileri ülkemize kazandırma konusundaki öncülüğünü sürdürme hedefi kapsamında, uydular üzerinden mobil servisler sunmayı amaçlayan Lynk ile iş birliği anlaşması imzaladı. Barselona’da düzenlenen dünyanın en büyük mobil teknoloji etkinliği Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC24) Turkcell, dünyanın önde gelen uydu haberleşme şirketlerinden Lynk ile uydu üzerinden doğrudan telefonlara SMS, ses ve data servislerini deneme konusunda birlikte çalışmalar yürütecek.

Uydu üzerinden haberleşme için önemli iş birliği

GSM operatörü Turkcell, Barselona’da düzenlenen mobil teknoloji etkinliği Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC24) uydular üzerinden mobil servisler sunmayı hedefleyen Lynk ile iş birliği anlaşması imzaladığını duyurdu.

Haberin Devamı

Yapılan iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Karasal şebekelerin kurulamadığı veya erişim imkanlarının kısıtlı olduğu kırsal bölgelerde mevcut mobil şebekelere tamamlayıcı bir rol üstlenmek üzere yola çıkan NTN (Karasal Olmayan Şebekeler) çözümleri, tüm dünyada önem kazanıyor. Sürekli gelişen uydu teknolojileri sayesinde artık mobil kapsamanın götürülemediği karasal alanlar ve açık denizlerde bulunan müşterilerimize de hizmet verebilmek amacıyla NTN firmalarıyla iş birliği imkanlarını araştırıyor ve bu sayede coğrafyanın her noktasına daha kesintisiz bir şekilde vermeyi hedeflediğimiz hizmetleri test ediyoruz. Gelecek nesil teknolojileri ülkemize kazandırma konusundaki öncülüğümüzü sürdürme hedefiyle teknolojinin birçok alanında olduğu gibi uydular üzerinden mobil servisler sunma konusunda da çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bu kapsamda ulusal ve uluslararası iş birliklerini sürdürdüklerini belirten Koç, “Önümüzdeki yıllarda bireysel ve kurumsal müşterilerimize uydu üzerinden NTN hizmetleri sunabilmek amacıyla imzaladığımız bu iş birliklerine yenilerini de eklemeyi hedefliyoruz. Bu alanda sadece uluslararası iş birlikleri yapmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda yerli firmalarla anlaşmalarımızı sürdürüyor, 5G-Advanced (5.5G) ve 6G odağında Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz. MWC24 kapsamında yapacağımız diğer iş birlikleriyle de Türkiye Yüzyılı’nı Dijitalin Yüzyılı yapma hedefine yenilikçi ve güçlü adımlar ekleyeceğiz” diye konuştu.