TeknolojiÜnlü video sitesi kapandı, arama listelerinde 1 numara oldu!

Ünlü video sitesi kapandı, arama listelerinde 1 numara oldu!

14.04.2014 - 17:12 | Son Güncellenme:

Ünlü video sitesi 27 Mart tarihinde erişime engellenmişti...

Ünlü video sitesi kapandı, arama listelerinde 1 numara oldu

Ülkemizde de milyonlarca kişinin kullandığı hizmete ilişkin erişim sıkıntısı, İnternet'te video izlemek isteyenlerin ulaşmak istedikleri videolara arama motorlarında ulaşma çabalarına sahne oldu. Milliyet.com.tr olarak ünlü video sitesinin kapanmasından bugüne kadar geçen sürede İnternette'ki video içerik aramalarındaki durumu Yandex Türkiye'ye sorduk...

Haberin Devamı

Yandex’in video arama verilerine göre en çok aranan video içerik, çocukların çok sevdiği son dönemlerin fenomen çizgi animasyonu Pepee oldu.

Son yıllarda Türkiye’de yabancı çocuk yapımlarının pabucunu dama atan yerli çizgi animasyon Pepee çok sayıda çocuğu ekran karşısına kilitliyor. Özellikle küçük yaştaki çocukların televizyondaki yayını dışında bu çizgi diziyi gün içinde de izleme isteğine anne ve babalar kayıtsız kalamıyor ve İnternet’e bağlı bilgisayar, tablet gibi cihazlar yardımıyla ünlü video sitesi üzerinden Pepee animasyonlarını çocuklarına izletebiliyorlardı.

27 Mart’ta erişime engellenen ünlü video sitesi, Pepee fanatiği çocukların ailelerini de ayrı bir telaşa itti ve çocuklarına Pepee’yi izletmek isteyenler İnternet’te Pepee videoları aramaya koyuldu. Yandex analistlerinin yaptığı analizlere göre; 27 Mart’tan Nisan’ın ikinci haftasına kadar yapılan “Pepe”, “Pepee izle” şeklindeki aramalar, ünlü video sistesinin erişimin açık olduğu son 1 haftalık döneme göre yaklaşık yüzde 60 oranında arttı. Bu aramalardaki yüksek artış Pepee’yi Türkiye’de en çok aranan videolar listesinde birinci sıraya taşıdı.

Haberin Devamı

En çok aranan videolar listesinde Pepee’yi, Recep İvedik 4 ve Düğün Dernek filmleri takip etti.