Teknoloji Twitch, HTML5’e Taşınmak Üzere

Twitch, HTML5’e Taşınmak Üzere

15.07.2016 - 16:56 | Son Güncellenme:

Popüler canlı yayın platformu Twitch, aldığı karar ile birlikte yakın bir zamanda HTML5’e tamamen taşınmış olacak. Detaylar haberimizde…

Twitch, HTML5’e Taşınmak Üzere

Hizmete açıldığı tarihten bu yana epey büyük bir yol kat eden ve şimdilerde dünyaca ünlü bir canlı yayın platformu halini alan Twitch, temel sistemini tamamen değiştirmeye hazırlanıyor. Normalde internet sitelerinin çoğunluğu gibi Adobe Flash tabanlı bir sisteme sahip olan platform, bir süre önce HTML5 sistemine geçiş yapacağını açıklamıştı. Nitekim bu açıklamanın ardından beta sürecini hayata geçiren yönetim, nihayet sürenin dolmak üzere olduğunu ve geçişin tam sürüm ile beraber herkes için yaşanacağını açıkladı. Yani kısa bir süre önce tamamen yeni sistemi beta kullanıcıları dışındaki herkes de kullanabilecek.

Haberin Devamı
Beta Hala Devam Ediyor

Tam olarak haziran ayında başlayan kapalı beta, Turbo üyeliğe sahip kullanıcılar tarafından kullanılabilmekte. Adobe Flash tabanlı site yerine tamamı HTML5 ile oluşturulan siteyi kullanabilen bu beta kullanıcıları, aynı zamanda yeni oynatıcı ve özellikleri de kullanabilme yetkisine sahip. Nitekim yeniliğin herkes için aktif hale gelecek oluşu müjdeli bir haber olarak görülebilir.

Site Hızlanacak

Henüz tam olarak ne zaman Flash’ı bırakacağını açıklamayan ancak yakın zaman ibaresini kullanmaktan çekinmeyen platform, HTML5 sistemine geçtikten sonra yükleme ve görüntüleme konusunda hızlanacak. Zira CPU yükleme süresinin hız kanacağını ve böylelikle daha hızlı bir kullanım elde edileceği bilinen bir gerçek.