Teknoloji Türk şirket ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıyor

Türk şirket ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıyor

29.02.2024 - 13:46 | Son Güncellenme:

Yapay zekâ destekli sosyal bilgi yarışmaları ve kelime oyunlarına odaklanan oyun şirketi NBL Games, tohum yatırım turunu tamamlayarak ABD pazarına açılmaya hazırlandığını duyurdu.

Türk şirket ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıyor

1,5 milyar dolar büyüklüğü geçen oyun sektöründe yapay zekâ destekli multiplayer sosyal bilgi yarışmaları ve kelime oyunlarına odaklanan şirket ‘Quiz Crush’ oyunuyla dikkat çekmişti. Şirketin 150 milyon lira değerleme üzerinden ilk yatırım turunu tamamladığı, tohum yatırım turunun ise Heaventures başta olmak üzere, Abidin Gülmüş, Nedim Özkan, Tolga Camadan, Kerim Dumanlı, Savaş Keleş ve Cengiz Zabcı gibi yatırımcılar tarafından desteklendiği belirtildi. Şirketin Türkiye’deki bu sürecin sonunda ise ABD pazarına girmeye hazırlandığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Erdem Yurdanur, “Oyuncularımıza sadece eğlenceli değil, aynı zamanda onları zihinsel olarak da zorlayacak, sosyal etkileşimi yüksek ve yenilikçi oyunlar sunmak istiyoruz” dedi. Emre Ulusoy ise “Quiz Crush ile sadece başlangıcı yaptık. Yolculuğumuz boyunca, oyun severlere yine dünyada ilk olacak deneyimler yaşatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.