Teknoloji TikTok Avustralya'da yüzlerce video kaldırdığını duyurdu

TikTok Avustralya'da yüzlerce video kaldırdığını duyurdu

23.05.2021 - 15:02 | Son Güncellenme:

TikTok her ülke için farklı kararlar alıyor. Popüler video paylaşım uygulaması Avustralya tekelinde aldığı karar kapsamında 873 videoyu kaldırdı.

TikTok Avustralyada yüzlerce video kaldırdığını duyurdu

Koronavirüs döneminde pek çok platform 'yanıltıcı bilgi veren' içerikleri kaldırıyor. Bu noktada TikTok da yanlış bilgilendirme yapan videoların platformdan kaldırılması için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Hatırlatmak gerekirse şubat ayında Facebook başta olmak üzere Twitter, Google, Microsoft, Redbubble, Apple ve TikTok gibi şirketler çevrim içi olarak yayılan yanlış bilgilerin karşısında yer alarak bir karara imza attı. Bu protokole göre çevrim içi olarak özellikle yayılan yanlış bilgilerin bulunduğu içerikler söz konusu platformlardan kaldırılacak. 

TikTok Avustralyada yüzlerce video kaldırdığını duyurdu

Konuya dair ilk rapor yayımlandı. TikTok ise raporunda söz konusu politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle ekim 2020 ile mart 2021 arasında Covid-19 veya koronavirüse yer veren 651 videoyu kaldırdığını açıkladı. Yanlış tıbbi bilgi yaydığı için 222 video kaldırıldı. 

TWITTER DA YAKLAŞIK 1 MİLYON HESABI ASKIYA ALDI

 

Twitter geçen yılın temmuz ve aralık ayları arasında, 1 milyon hesabın askıya alındığını duyurdu. Küresel olarak 3,5 milyon hesabın kuralları ihlal ettiği belirtildi ve bu hesaplar hakkında da inceleme başlatıldı.