Teknoloji Telegram İçin Oyun Zamanı

Telegram İçin Oyun Zamanı

04.10.2016 - 16:50 | Son Güncellenme:

Mesajlaşma programları arasında oldukça güçlü bir konumda bulunan Telegram kullanıcılarını yeni özellikleriyle mutlu etmeye devam ediyor.

Telegram İçin Oyun Zamanı

Mesajlaşma uygulamaları arasında süregelen rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Facebook’un Whatsapp’ı satın alması ve kendi uygulaması olan Facebook Messenger yeni özellikler ile geliştirmesi ile diğer güçlü mesajlaşma uygulamaları yeni arayışlara girdi. Telegram ise tam bu noktada yeni özellikleri ile dikkat çekmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Google‘ın yeni ve gelişmiş mesajlaşma servisi Allo‘yu sunmasının ardından, uygulamalar arasında yeniden talı bir rekabet başlamış oldu. Allo ile Google Asistan özelliğini kullanıma sunan Googl, bir anda mesajlaşma uygulamaları arasında kendine özel bir yer edindi. Bu ve benzeri özellikleri ile Google Play Store üzerinde 5 milyon üzerinde bir indirme sağlamış oldu. Allo’nun kısa sürede yakaladığı bu başarı uygulamalar arasındaki rekabetin de habercisi olmuş oldu.

Telegram cephesine gelecek olursak, firmanın uzun süredir güvenli yazışma özelliği ile kendinden söz ettirdiği bilinmekte. Daha sonra, Whatsapp ve Facebook Mesenger’ın da güvenli yazışma ve uçtan uca şifreleme özelliğini devreye sokmasıyla uygılama bu alanda ki üstünlüğü sona ermiş oldu.

Haberin Devamı

Telegram, “Bot platformu“nda yapılan güncelleme ile oyun desteğine kavuştu ve kullanıcılarına farklı bir ortam hazırlamış oldu. Platforma gelen güncelleme, uygulama geliştiricilerin HTML5 destekli oyunları uygulama içerisine sunmalarını sağlıyor.

2D ve 3D destekli olabilecek oyunlar, aynı zamanda uygulama içerisinde de yer kaplamayacak. Oyunlar, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilecek. Herhangi bir sohbet ekranında “@Gamebot” tuşu ile istediğiniz herhangi bir oyunu oynamak için seçim yapabilirsiniz.

Google Haritalar Randevuların Yerini Gösterecek

Bu özellikleri kullanmak için uygulamanın son sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca, Telegram uygulamasının iOS platformu için yayınlanan son versiyonuna Siri entegrasyonu eklendi. Bu sayede, iOS kullanıcıları sesli komutla Telegram uygulaması kullanabilecekler.

İlerleyen günlerde mesajlaşma uygulamaları arasında yaşanan rekabetin kullanıcılara daha büyük yenilikler getireceği açık bir şekilde gözler önüne serilmiş oluyor. Yaşanan tüm gelişmeleri sıcağı sıcağına takip etmeye devam ediyoruz.