Teknoloji Performansın Yeni Adı: Sony Xperia Z Ultra!

Performansın Yeni Adı: Sony Xperia Z Ultra!

18.06.2013 - 09:44 | Son Güncellenme:

Mobil dünyanın ilgi odağını değiştiren yeni amiral gemisi Sony’den geldi! Karşınızda Xperia Z Ultra’nın inceleme sonuçları!

Performansın Yeni Adı: Sony Xperia Z Ultra

, Phablet teknolojisini andıran dev ekranlı akıllı telefon modelleri üzerinde oldukça fazla mesai harcıyor ve artık bu çabaları meyvelerini vermeye başladı. Uzun süredir diğer markalardan farklı olarak çalışmalarını sır gibi saklayan , piyasaya sunacağı telefonun 6.44 inç büyüklüğünde Xperia Z Ultra adı ile geleceğini belirtti.

Haberin Devamı

Resmi açıklamanın ardından, 25 Haziran’da tanıtımı gerçekleştirilecek Xperia Z Ultra için testlere başlayan geliştiriciler, daha önce rastlamadıkları bir sonuçla karşılaştılar. Benckmark adı verilen ölçüm ve karşılaştırma testlerinde görülen açık ara grafik, telefonun yazılım ve donanım uyumluluğunu oldukça dikkat çekici.

İlk olarak 6.44 inç ekran boyutuyla dikkat çeken Xperia Z Ultra, AnTuTu performans testi uygulanmasından 32.173 puan alarak rakiplerine şimdiden açık ara fark attı bile. Qualcomm’un çift çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisinin kullanıldığı modelde teknik özellikler oldukça heyecan verici.

*6.44” Full HD (1920 x 1080) JDI Ekran

*2 GB Ram

*16 GB Dahili Hafıza (6.8’i sistem tarafından kullanılıyor)

Haberin Devamı

*Qualcomm Snapdragon 800 Krait MSM8974 – 2.2 GHz İşlemci

*Adreno 330 Grafik Birimi

*8 MP Arka Flaşlı Kamera

*2.2 MP Ön Kamera

*4G/LTE, NFC, IR, Miracast, MHL

*3000 mAh Batarya

*179.2 x 92 x 6.5 mm Kasa Ebatları

*212 Gram Hafiflik

*IP55 ve IP58 Sertifikalara Sahip, Suya ve Toza Dayanıklılık.

Her zaman üzerinde durduğumuz ve markaların en büyük eksikliği olarak belirttiğimiz müşteri düşünceleri ve şikâyetlerini göz önünde bulunduran sony, bir önceki amiral gemisi Xperia Z hakkında yapılan yorumları dikkate alarak geliştirdiğini ve bu yüzden dev ekrana sahip bir model ortaya koyduğunu savundu. Kullanıcılarına ve onların düşüncelerine verdiği değerden dolayı Sony’i tebrik ederiz. Bakalım mobil dünya ve kullanıcıları bu modele kaç puan verecek. Bekleyip göreceğiz…