Teknoloji Google Pixel 6 serisi Tensor işlemcisiyle tanıtıldı!

Google Pixel 6 serisi Tensor işlemcisiyle tanıtıldı!

20.10.2021 - 10:29 | Son Güncellenme:

Google daha önce pek çok kez sızıntılarıyla karşımıza çıkan Pixel 6 serisini nihayet tanıttı. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerini Tensor işlemcisiyle tanıtan Google, tasarımlarıyla fark yaratan serinin üzerindeki örtüyü kaldırmış oldu.

Google Pixel 6 serisi Tensor işlemcisiyle tanıtıldı

Bildiğiniz üzere Google’ın Pixel serisi resmi olarak Türkiye’de yer almıyor. Pixel 6 serisinin de resmi olarak ülkemizde satışa sunulmayacağı tahmin ediliyor ve önceki serilere göre daha kalın çerçeveler üzerine kuruluyor.

Haberin Devamı

Her iki modelde de Google’ın kendi imzasını taşıyan Tensor işlemcisi bulunuyor.

Cihaz genel anlamda şık ve büyük bir tasarıma sahip. Cihazın pro modelinde ise daha ince çerçeveler ve kavisli bir ekran tasarımına yer veriliyor. Ön kamera her iki telefon için de büyük bir ekran deliğinde yer alıyor. Pixel 6’da 8 Megapiksel olan ön kamera, Pixel 6 Pro’da 11 Megapiksele çıkıyor.

Google Pixel 6 serisi Tensor işlemcisiyle tanıtıldı

Pixel 6, 6.4 inçlik 90Hz ekran yenileme hızında AMOLED bir ekran üzerine kuruluyor. Ön kamerasına ek olarak arka tarafta ise 50 Megapiksel ana kameraya ek olarak 12 Megapiksel ultra geniş açılı kamera yer alıyor.

Batarya tarafında 30W hızlı şarj destekli 4.600 mAh bataryası var. Telefon kutudan Android 12 ile çıkıyor ve 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip olarak 599 dolardan başlayan fiyatlara satılacak.

Haberin Devamı

Google Pixel 6 serisi Tensor işlemcisiyle tanıtıldı

Pixel 6 Pro modelinde ise 12 GB RAM’e ek olarak 128, 256 ve 512 GB olmak üzere üç farklı depolama alanı sunulacak. 6.71 inç 120Hz ekran yenileme hızına sahip olarak AMOLED yapı üzerine inşa ediliyor. Telefonun ana kamerası 50 Megapiksel, 4X yakınlaştırma özelliğine sahip 48 Megapiksellik ikincil kameraya 12 Megapiksellik ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor.

Pro takılı cihazda ise 30W hızlı şarj destekli 5.000 mAh batarya bulunuyor. Bu cihaz ise 899 dolarlık bir fiyat etiketiyle kullanıcılarla buluşacak.