Teknoloji Amazon Sony Xperia Fiyatlarını Öldürdü

Amazon Sony Xperia Fiyatlarını Öldürdü

18.10.2016 - 15:39 | Son Güncellenme:

Sony, son zamanlarda arka arkaya modeller çıkararak kendi içinde kaos yarattı diyebiliriz. Bu kaos tabi ki satışlara olumlu olarak yansımadı ve Amerika’da tam anlamıyla Amazon Sony Xperia fiyatlarını öldürdü diyebiliriz.

Amazon Sony Xperia Fiyatlarını Öldürdü

Sony Xperia Z serisini sonlandırdığını bildirmesinin ardından arka arkaya Xperia X serisi cihazlarını tanıttı. Ancak, beklediği ilgiyi göremeyen Sony, arka arkaya hamleler yapmaya başladı. Tabi, satıcılarda bu durumu etki tepkiye dönüştürmeye başladı ve son olarak da Amazon Sony Xperia fiyatlarını öldürdü denilebilecek bir hamle yaptı.

Haberin Devamı

Sony, Xperia Z serisi ile kendisine bağlı bir kitle yaratmıştı. Öyle ki, Xperia Z ile birlikte Sony’e merhaba diyen bir kullanıcı, ürünün her yeni modeli neredeyse bir öncekinin kopyası olsa da Sony ile yola devam ediyordu. Çünkü her yıl Qualcomm’un yeni işlemcisi ve Ram artışı yaşanıyordu. Güncelleme yönünden kendisini oldukça geliştiren Sony, Android güncellemelerini en erken veren ve en geniş cihaz kapsamına sunan markalardan birisi diyebiliriz.

Son olarak Xperia Z5 ve 4K ekranlı Xperai Z5 Premium modellerinden sonra Xperia Z serisini sonlandırdığını açıklayan Sony, yoluna Xperia X ile devam edeceğini görkemli bir lansmanla tüm teknoloji severlere duyurdu. Ancak duyuru sırasında teknik özelliklere bakılınca, Xperia X modelnin bir amiral gemisi olarak Sony markasını taşıması ve rakipleri ile rekabet etmesi imkansızdı. Hatta hatırlarsanız yaptığımız testlerde, markanın ezilmemesi için HTC 10, LG G5, S7 Edge gibi modellerin arasına kıyaslamaya almamıştık. Çünkü sonuç zaten belliydi.

Haberin Devamı

Sony bu durumun farkına vardı ve çok kısa bir süre sonra Xperia X modelinin daha gelişmiş versiyonu olan Xperia X Performance modelini tanıttı. Bu model bir nebze diğer amiral gemileri ile rekabet edebilir durumdaydı. En azından Sony yeniden su geçirmezlik özelliğine kavuşmuş oldu. Durum böyle olunca ülkemiz dahil birçok noktada Xperia X modelinin fiyatlarında indirime gidildi.

Sony Xperia X Performance modeli ülkemize gelir mi diye düşünürken, bir baktık bir lansman daveti daha geldi. Okuyucularımızın da hatırladığı gibi geçen haftalarda katıldığımız lansmanda bu sefer de, Xperia XZ modeli tanıtıldı. X Performance ile benzer özellikleri olan ürün kamera ve dizayn yönünden biraz daha iyi olarak tanımlanabilir. Ancak 3 Gb Ram ve Full HD ekranıyla yine birçok amiral gemisinin arkasında kalmakta.

Durum böyle olunca, modeller Sony‘nin ve satıcılarının stoklarında şişti diyebiliriz. Bu gibi sebeplerle Amazon üzerinde şu an için,

Sony Xperia X 349 usd, Sony Xperia X Performance 499 usd, Sony Xperia XA 199 usd, Sony Xperia XA Ultra ise 299 usd fiyat etiketiyle satışta bulunmakta. Birçok Sony Xperia serisi beğenenleri bu fiyatları görünce çok şaşırmış bir duruma düşmüştür. Gerçekten kaçırılmayacak bir fırsat diyebiliriz.