EkonomiTavan faizle tabana yöneldi

Tavan faizle tabana yöneldi

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lübnan sermayeli Odeabank, 2000 TL üzeri hesap açanlara yüzde 13 faiz vereceğini duyurdu. Odeabank Genel Müdürü Özkaya, hedeflerinin müşteri tabanını genişletmek olduğunu söyledi

Tavan faizle tabana yöneldi

Bankacılık sektörü temel olarak mevduat kaynaklı fonlamaya ve tasarrufları artırmaya yönelik ürünlere odaklanırken zaman zaman tezgâhaltı faiz zaman zaman da tezgâhüstü faiz etkili olmuştu.

Haberin Devamı

Bu uygulamalar çoğu zaman sektörün büyük bankaları arasında yaşanan mevduat rekabetinde dikkat çekiyordu. Son yıllarda ise sektöre giren orta ölçekli bankalar, mevduat müşterisi kazanmada büyük bankalarla girilen yarışta ilginç mevduat ürünleriyle piyasaya çıkıyorlar.

‘Hoş geldin’ faizleriyle mevduat müşterilerinin dikkatini çeken orta ölçekli bankalar, hoş geldin faiziyle yetinmemeye başladılar.

15 yıl sonra Türkiye’de sıfırdan bankacılık lisansı alarak dört yıl önce sektöre giren Lübnan sermayeli Odeabank, Türkiye bankacılık sisteminde mevduata yönelik iddialı bir ürünle piyasada. Reklam panolarında ve görsel medyada yer alan ilanlarıyla dikkat çeken Odeabank, Oksijen Hesap ile mevduata verilen faizi yüzde 13’ün üstüne çıkardı.

Haberin Devamı

Sermaye artırdı

Bankanın reklamlarında yer alan bilgiye göre Oksijen Hesap’ı açan mevduat sahipleri minimum 2.000 TL ve üstü tutara sadece hesap ilk açıldığında alınan hoş geldin faizi değil, şimdi yüzde 13 ve her zaman artı yüzde 2 daha yüksek faiz alacaklar.

Piyasa faizini 2.000 - 50.000 TL için yüzde 13’ün üstüne çıkaran Lübnanlı Odeabank, bir ay önce 1 milyar TL sermaye artırımında bulunmuştu.

Kâr artışında da dikkat çeken bir noktada olan Odeabank, yılın ikinci çeyreğinde net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 196 artırdı. Bankanın mevduat büyüklüğü 24.3 milyar TL, toplam kredileri ise 21.9 milyar TL.

Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, bankanın Oksijen Hesap ile mevduatı tabana yaymak

Tavan faizle tabana yöneldi
istediğini söyledi. Oksijen Hesap’ın sürekli ve istikrarlı olacağını, mevduat büyümelerine büyük katkı yapacağını ifade eden Özkaya, “Biz Odeabank olarak fonlamamızda mevduata önem veriyoruz. Kendi ayağımızın üstünde sağlam durmak istiyoruz. Bu ürünü bir yıl önce başlattık. Dengeli bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Yurtdışı kaynaklı fonlama odaklı değiliz. Şu anda bu kapsamda 50 bin müşterimiz var. Bu müşteri sayımızı 1 milyonun üstüne çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Odeabank’ın Türkiye’de kalıcı olduğunu ve bu strateji ile piyasada faaliyet gösterdiğini belirten Özkaya, bankanın kazanılan her müşteriye her türlü bankacılık hizmeti vererek yoluna devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘5 ay önceden iyiyiz’

Piyasalar ve genel olarak ekonomiye ilişkin olumlu beklentilere sahip olduğunu kaydeden Hüseyin Özkaya, “3 - 5 ay öncesine göre daha iyi bir durumdayız” dedi. Türkiye’nin her zaman iç faktörlerden çok dış gelişmelerden etkilendiğini ifade eden Özkaya, kredi kartı ve tüketici kredilerine ilişkin çıkartılan düzenlemelerin ihtiyaç duyulan uygulamalar olarak tanımladı.

“Kredi kartı ve tüketici kredileri alanındaki kurallar çok katılaşmıştı” diyen Özkaya, “Talep azalması yaşanıyordu. Şu anda bu esnekliğe çok ihtiyacımız vardı” şeklinde konuştu.

İki sinema bileti bedava

- Nakde ihtiyaç duyulduğunda belirlenen vadesiz kullanım tutarına 7 gün 24 saatte ulaşılıyor. Nakit para çekiliyor veya ödemeler gerçekleştiriliyor.

- Her ay 2 sinema bileti kazanıyorsunuz.

- İki arkadaşınızı Oksijen Hesap’lı yaptığınızda 2 yıl bankacılık işlemlerinizi ücretsiz yapabilirsiniz.

- Otomatik ödeme talimatıyla faturalarınızı ödüyorsunuz.