Gizli, saklı bir lezzet: KemeBir yer altı hazinesidir keme; zengin Gaziantep mutfağının mücevher değerindeki lezzetlerinden keme kebabının zamanıdır şimdi.
Bir şölendir Antep mutfağıEataly yerel lezzetleri tanıtmak amacıyla geçen hafta Gaziantep mutfağını ağırladı. Etkinliğin Gaziantep ayağını yazar Ahmet Ümit ve Sahan restoranlar zinciri sahibi Tahir Tekin Öztan üstlenirken, Eataly ayağında Yönetim Kurulu üyesi Zülfikar Bekar vardı. Etkinliğe katılan arkadaşımız Ercan Arslan, Ümit’in evine gitti, yaptığı yöresel yemeklerden tattı. Ümit daha sonra doğduğu kentin yemeklerini de yazdı
Gaziantep yemekleri damakları tatlandırıyorMevsim değişikliğiyle kebap ve yemek çeşitlerinin de farklılaştığı Gaziantep'te, meyve ve sebzeden hazırlanan menüler damakları tatlandırmaya başladı.
Gaziantep yemekleri dünyaya tanıtılacakAnadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Öztan: "Gaziantep yemeklerini sadece Türkiye'ye değil, bütün dünyaya tanıtacağız"
İstanbullular tarhanaya doyacak!Türk mutfak kültürünün en önemli çorba çeşitleri arasında yer alan ve sahip olduğu özelliklerle anne sütüne eş değerde besleyici yapısıyla dikkat çeken tarhana çorbasının tanıtımı için düzenlenecek etkinlikle, İstanbullular adeta tarhanaya doyacak.
Gaziantepliler Derneği’nin başkanlığına Öztan seçildiİstanbul’da 1985 yılından beri faaliyet gösteren İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sahan Şirketler Grubu’nun sahibi Okan Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Tahir Tekin Öztan seçildi
Gıdada dışarıya bağımlı değilizOkan Üniversitesi’nin ‘O’Mutfak adı verilen 1000 metrekarelik uygulama mutfağı ve restoranı törenle açıldı. Törende konuşan Bakan Eker, “Türkiye 16 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor, hem ihtiyacını karşılıyor hem satıyor” dedi
"Lahmacunun sonu baklava gibi olmasın"Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, lahmacunun yurtdışındaki yemek sitelerinde lahmacundan 'Ermeni pizzası' olarak bahsedildiğini ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi
Kışın yemeği soğan kebabı!GAZİANTEP’te ’soğanın cücüğü’ diye bilinen kuru soğanın orta bölümünden yapılan soğan kebabı, özellikle kış aylarında haskalıklardan korunmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.
GAZiANTEP’TE JAPON MODELGaziantep’te lahmacun ve patlıcan kebap yapmayı öğrenen Japon model Reiko Takagaki ve erkek meslektaşı Koh Kentetsu, Türk yemeklerini Japonya’da tanıtacak.
Kırmızı et fiyatları yabancı yatırımcıyı da kaçırdıGlobal zincir restoranlar yüksek et fiyatları nedeniyle yatırımlarını askıya almaya başladı. ABD’li Denny’s 15, Alman Block House ise 35 şube açma planını iptal etti.
Keme de yanında yatKeme mantarı mevsimi geldi. Yöresel restoranlar kemeli lezzetleri mönüsüne eklemeye başladı. Mabeyn ve Sahan’da keme kebabı, Çiya’da kebabın yanı sıra sotesi, közde ya da tencerede pişirileni servis ediliyor. Kilosu 30-40 TL civarında olan keme mantarının kebabı ise 20-35 TL arasında
Gaziantep kebap fakültesi!Sahan Restoranı ile Gaziantep Üniversitesi işbirliği yaptı. Gastronomi bölümünü kazanan öğrenci hemen para kazanmaya başlayacak