Gizli, saklı bir lezzet: Keme
Gizli, saklı bir lezzet: KemeBir yer altı hazinesidir keme; zengin Gaziantep mutfağının mücevher değerindeki lezzetlerinden keme kebabının zamanıdır şimdi.
13.03.2021Cumartesi
Güvenli Turizm Belgesi alan otel ve restoran sayısı 3 bin 500'e yaklaştı
Güvenli Turizm Belgesi alan otel ve restoran sayısı 3 bin 500'e yaklaştıGüvenli Turizm Sertifikasyon Programı'nın başlamasının ardından geçen iki aylık sürede söz konusu sertifikayı alan otel sayısı 2 bin 211'i, restoran sayısı ise 1.235'i buldu.
29.07.2020Ekonomi
Kebap okullu oldu!
Kebap okullu oldu!Son yıllarda popülerliğini yeniden kazanan kebap, İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde ders olarak okutuluyor.
25.01.2019Cumartesi
Gastronomi buluşması
Gastronomi buluşmasıİstanbul Gedik Üniversitesi, gastronomi profesyonellerini üniversitelilerle buluşturuyor.
24.11.2018Cadde
Bir şölendir Antep mutfağı
Bir şölendir Antep mutfağıEataly yerel lezzetleri tanıtmak amacıyla geçen hafta Gaziantep mutfağını ağırladı. Etkinliğin Gaziantep ayağını yazar Ahmet Ümit ve Sahan restoranlar zinciri sahibi Tahir Tekin Öztan üstlenirken, Eataly ayağında Yönetim Kurulu üyesi Zülfikar Bekar vardı. Etkinliğe katılan arkadaşımız Ercan Arslan, Ümit’in evine gitti, yaptığı yöresel yemeklerden tattı. Ümit daha sonra doğduğu kentin yemeklerini de yazdı
31.01.2015Pazar
Gaziantep yemekleri damakları tatlandırıyor
Gaziantep yemekleri damakları tatlandırıyorMevsim değişikliğiyle kebap ve yemek çeşitlerinin de farklılaştığı Gaziantep'te, meyve ve sebzeden hazırlanan menüler damakları tatlandırmaya başladı.
Gaziantep yemekleri dünyaya tanıtılacak
Gaziantep yemekleri dünyaya tanıtılacakAnadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Öztan: "Gaziantep yemeklerini sadece Türkiye'ye değil, bütün dünyaya tanıtacağız"
İstanbullular tarhanaya doyacak!
İstanbullular tarhanaya doyacak!Türk mutfak kültürünün en önemli çorba çeşitleri arasında yer alan ve sahip olduğu özelliklerle anne sütüne eş değerde besleyici yapısıyla dikkat çeken tarhana çorbasının tanıtımı için düzenlenecek etkinlikle, İstanbullular adeta tarhanaya doyacak.
Gaziantepliler Derneği’nin başkanlığına Öztan seçildi
Gaziantepliler Derneği’nin başkanlığına Öztan seçildiİstanbul’da 1985 yılından beri faaliyet gösteren İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sahan Şirketler Grubu’nun sahibi Okan Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Tahir Tekin Öztan seçildi
21.02.2013Gündem
Gıdada dışarıya bağımlı değiliz
Gıdada dışarıya bağımlı değilizOkan Üniversitesi’nin ‘O’Mutfak adı verilen 1000 metrekarelik uygulama mutfağı ve restoranı törenle açıldı. Törende konuşan Bakan Eker, “Türkiye 16 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor, hem ihtiyacını karşılıyor hem satıyor” dedi
8.02.2013Gündem
"Lahmacunun sonu baklava gibi olmasın"
"Lahmacunun sonu baklava gibi olmasın"Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, lahmacunun yurtdışındaki yemek sitelerinde lahmacundan 'Ermeni pizzası' olarak bahsedildiğini ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi
3.06.2012Dünya
Lahmacunun da bir sahibi çıktı
Lahmacunun da bir sahibi çıktıErmeniler lahmacunu sahiplenmeye çalışıyor
29.05.2012Ekonomi
Kışın yemeği soğan kebabı!
Kışın yemeği soğan kebabı!GAZİANTEP’te ’soğanın cücüğü’ diye bilinen kuru soğanın orta bölümünden yapılan soğan kebabı, özellikle kış aylarında haskalıklardan korunmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.
GAZiANTEP YEMEKLERi KAYIT ALTINDA
GAZiANTEP YEMEKLERi KAYIT ALTINDAUzun süreli bir araştırma sonrası hazırlanan ‘Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri’
25.11.2011Cadde
Alinazik Mikanos’a gidecek
Alinazik Mikanos’a gidecek40 yıllık kebapçı Sahan, dünyayı Gaziantep mutfağıyla tanıştırmak için kolları sıvadı
15.12.2010Ekonomi
GAZiANTEP’TE JAPON MODEL
GAZiANTEP’TE JAPON MODELGaziantep’te lahmacun ve patlıcan kebap yapmayı öğrenen Japon model Reiko Takagaki ve erkek meslektaşı Koh Kentetsu, Türk yemeklerini Japonya’da tanıtacak.
13.12.2010Cadde
Türk fastfood zincirleri kuruyor
Türk fastfood zincirleri kuruyorTürk mutfağının önemli temsilcilerinden Sahan Retoranları, Türk fastfood zincirleri kuruyor...
20.09.2010Ekonomi
Kırmızı et fiyatları yabancı yatırımcıyı da kaçırdı
Kırmızı et fiyatları yabancı yatırımcıyı da kaçırdıGlobal zincir restoranlar yüksek et fiyatları nedeniyle yatırımlarını askıya almaya başladı. ABD’li Denny’s 15, Alman Block House ise 35 şube açma planını iptal etti.
19.04.2010Ekonomi
Keme de yanında yat
Keme de yanında yatKeme mantarı mevsimi geldi. Yöresel restoranlar kemeli lezzetleri mönüsüne eklemeye başladı. Mabeyn ve Sahan’da keme kebabı, Çiya’da kebabın yanı sıra sotesi, közde ya da tencerede pişirileni servis ediliyor. Kilosu 30-40 TL civarında olan keme mantarının kebabı ise 20-35 TL arasında
20.03.2010Pazar
Sahan, doğduğu topraklara 15 milyon TL yatırımla geldi
Sahan, doğduğu topraklara 15 milyon TL yatırımla geldiGaziantep mutfağının temsilcisi Sahan, doğduğu kente 15 milyon TL’lik otel ve restoran yatırımı yaptı. Restoran hizmete girdi, butik otel ise ağustosta açılacak
2.03.2009Ekonomi
Gaziantep kebap fakültesi!
Gaziantep kebap fakültesi!Sahan Restoranı ile Gaziantep Üniversitesi işbirliği yaptı. Gastronomi bölümünü kazanan öğrenci hemen para kazanmaya başlayacak
5.07.2008Ekonomi
İbrahim Kızıl Fenerbahçeli Kemal'i transfer ettiklerini açıkladı
İbrahim Kızıl Fenerbahçeli Kemal'i transfer ettiklerini açıkladıGaziantepspor'da Başkan İbrahim Kızıl, Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Kemal'ı renklerine kattıklarını açıkladı
29.06.2008 Skorer
Sahan'da kebap keyfi
Sahan'da kebap keyfiİstanbul'un Anadolu yakasının en büyük kebapçısı Sahan Vega'da bugünlerde keme kebabı ve yenidünya kebabı yemek uygun olur
26.05.2006Cumartesi

Benzer Haber Etiketleri