GündemSur’da 6300 parsel için kamulaştırma

Sur’da 6300 parsel için kamulaştırma

26.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan 6 bin 300 parsel için “acele kamulaştırma” kararı alınması tepkilere neden oldu...

Sur’da 6300 parsel  için kamulaştırma

Sokağa çıkma yasağının beş mahallede sürdüğü Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde Bakanlar Kurulu kararıyla 15 mahallede bulunan toplam 368 adadaki 6 bin 300 parselin acele kamulaştırılması kararı alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu’nca alınan karar, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar tepki çekti.

Sur’da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra ne olacağı tartışılıyordu. UNESCO Uluslararası Kültür Mirası Listesi’nde de yer alan tarihi ilçede kamulaştırılacak parseller üzerinde Sur Belediyesi binası, bazı oteller, Cemil Paşa Konağı gibi binaların da bulunduğu belirtildi. Kararı değerlendiren DBP’li Fırat Anlı Sur’un ’tecrit edilmiş alan’ haline getirilmek istendiğini ileri sürdü.

Silvan’da yasak
Silvan Kaymakamlığı da PKK’lı teröristlere yönelik operasyonların düzenleneceği 18 mahalle ve köyünde dün 11.00’den itibaren, sokağa çıkma yasağı getirdi. Açıklamada “Silvan İlçesi Boğazönü, Demirkuyu, Özlüce, Dönenkaya, Taraklı, Esenyol, Duruseven, Gürpınar, Arıköy, Taşpınar, Çiğdemli, Toklar, Kayadere, Kazandağı, Kalemli, Arataş, Başdeğirmen ve Pınar köyü ve mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.