Gündem Sultanahmet'te intihar saldırısı: 1 polis şehit

Sultanahmet'te intihar saldırısı: 1 polis şehit

06.01.2015 - 17:31 | Son Güncellenme:

Sultanahmet'te turizm şube karakoluna yönelik intihar saldırısı gerçekleşti. Üzerinde bomba olan kadın terörist, İngilizce 'cüzdanımı kaybettim' deyip içeri girdi, odada bombayı patlattı. Olayda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan polis memuru şehit oldu, kadın terörist de öldü. Saldırıda bir polis de yaralandı. Kadının teröristin, saldırı öncesi görüntüleri de ortaya çıktı.

Sultanahmette intihar saldırısı: 1 polis şehit

Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi kulübesine bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Haberin Devamı

Turizm Şube Müdürlüğü'ne gelen kadın terörist İngilizce olarak 'Cüzdanımı kaybettim' deyip içeriye girdi. İntihar bombacısı Turizm Şube Müdürülüğü'nde bir anda üzerindeki bombayı patlattı. Saldırıda canlı bomba öldü. Ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

İŞTE KADIN SALDIRGANIN GÖRÜNTÜSÜ

Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ayrıca polis telsizinden tüm polis merkezleri ve ekiplerinin saldırılara karşı gerekli önlemleri almaları anons edildi.

POLİS 3 KONTROLLÜ PATLAMA GERÇEKLEŞTİRDİ

Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi kulübesine canlı bomba saldırısı düzenlenen Sultanahmet’te polis kontrollü patlama gerçekleştirdi.

Patlama öncesinde polis çevredeki vatandaşları anonsla uyardı. Ardından, polis olay yerinde kontrollü şekilde patlama yaptı. Son patlamanın, ikinci kontrollü patlamadan daha şiddetli olduğu görüldü.Patlama sırasında yan binaların camlarının kırıldığı görüldü. Bu arada, olayın ilk dakikalarında durdurulan tramvay seferleri normale döndü.

Haberin Devamı

SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kadın teröristin saldırı görüntüleri de ortaya çıktı. Show TV, hain saldırı öncesi kadının polis kulübesine doğru giderken kaydedilen görüntülerini yayınladı.

DAVUTOĞLU: GEREKEN ADIMLAR ATILACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'te polis merkezine yapılan bombalı saldırıya ilişkin, "Saldırganın bağlantıları konusunda emniyetimizin çalışmaları sürüyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'te polis merkezine yapılan bombalı saldırıya ilişkin, "Toplantı esnasında böyle bir üzücü haberi aldık. Bir canlı bomba saldırısı oldu. Bir kardeşimizi, Kenan Kumaş kardeşimizi şehit verdik. Kahramanca bu saldırıyı göğüsledi. Ailesine ve emniyet teşkilatına taziyelerimi iletiyorum. Kadın terörist de öldü" dedi.

Teröristin üzerindeki iki ayrı bombanın da etkisiz hale getirildiğini açıklayan Davutoğlu, polisin kahramanca davrandığını ve zaiyatın büyümesini engellendiğini ifade etti. Saldırganın örgüt bağlantısının araştırıldığını belirten Davutoğlu, tespit edildiğinde gerekli adımların atılacağını kaydetti. İstihbarat birimlerinin çalışmalarının sürdüğünü anlatan Davutoğlu, geniş çaplı araştırma yürütülmesi konusunda talimat verdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

VALİ SON BİLGİLERİ PAYLAŞTI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda, biri ağır iki polis memurunun yaralandığını, saldırganın da öldüğünü bildirdi. Vali Şahin, patlamanın ardından İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile olay yerine geldi. Burada incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, patlamanın saat 17.20'de meydana geldiğini söyledi. Turizm Şube Müdürlüğü önündeki kulübeye İngilizce olarak "cüzdanını kaybettiği" bahanesiyle bir kadının yaklaştığını ve daha sonra üzerindeki bombayı patlattığını anlatan Şahin, saldırganın öldüğünü belirtti. İstanbul Valisi Şahin, saldırgan kadının kimlik tespiti için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

TURİZM BAKANI ÇELİK: ÇOK ALÇAKÇA, ACIMASIZCA BİR SALDIRI
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ankara'daki 7'nci Büyükelçiler Konferansı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne yönelik canlı bombalı saldırı ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, "Sizdeki bilginin fazlası bizde yok. Valilik ve emniyet çalışıyor üzerinde. Maalesef buraya girerken haber aldık. Polislerimizden biri şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Çok alçakça, acımasız bir saldırı. Soru sormak bahanesiyle giriyor sonra kendisini havaya uçuruyor. Allah rahmet eylesin. Diğerine acil şifa diliyoruz. Zaten bilgi aldıkça sizinle paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

BOMBALI SALDIRIDA ŞEHİT OLAN POLİSİN ACISI TRABZON'A DÜŞTÜ
İstanbul Sultanahmet'te Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi kulübesine gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Kenan Kumaş'ın Trabzon'daki baba evinde büyük acı yaşandı.
Saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Kenan Kumaş'ın Trabzon'daki ailesi yasa boğuldu. Genç polisinin Bahçecik Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrakları asıldı, acı haberi alan yakınları ve komşuları şehit evine gelerek taziyede bulundu. Trabzon Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan şehidin babası Ahmet Kumaş da acı haberi alınca İstanbul'a gitti.
Tonya İlçesi nüfusuna kayıtlı polis memuru Kenan Kumaş'ın 2 ay önce kızı Elif Yaren dünyaya geldi. İstanbul'da görev yapan ancak memleketini çok seven genç polisin çocuğunun doğum yerinin Trabzon olmasını istediği için eşi Gülcan Kumaş'ı doğum öncesi Trabzon'a gönderdiği ve kızının burada dünyaya öğrenildi.

ÖĞRETMEN OLARAK ATANAMAYINCA POLİS OLDU
Acı haberle gözyaşlarına boğulan şehidin akrabaları, üniversite mezunu olan Kumaş'ın öğretmen olarak atanamadığı için polislik mesleğini seçtiğini söylediler.
Şehit polisin akrabası Şenol İnci, "Bebeğin nüfusunda Trabzon yazması için eşinin buraya gönderdi. Üniversite mezunu ve Fizik öğretmeniydi. Ama ataması yapılmadığı için polisliği tercih etti. 5 yıldır İstanbul'da polis olarak görev yapıyordu. Acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun. İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı'ndan rahatsız olanlara da yazıklar olsun. Yazıklar olsun onlara ki rahat bir nefes alıyorlar. Terörün memleketi olmaz, terör sadece lanetlenirö dedi.