GündemSon dakika: Korkutan depremin ardından ilk kareler!

Son dakika: Korkutan depremin ardından ilk kareler!

12.06.2017 - 15:54 | Son Güncellenme:

Merkez üssü Ege Denizi olan 6.2 büyüklüğündeki deprem,İstanbul'da da bir çok ilçede hissedildi. Depremi yaşayan vatandaşlar panik içinde dışarıya çıktı.İlk görüntüler geldi.

Son dakika: Korkutan depremin ardından ilk kareler

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Ege Denizi Karaburun İlçesi olan, saat 15.28'de, yerin 6.9 kilometre derinliğinde 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin büyüklüğünü 6.2 olarak duyurdu.

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ ve Bursa, Balıkesir, Kütahya gibi çok sayıda ilde hissedildi. Bu kentlerde yaşayanlar panikle dışarı koştu. Depremi hissetiklerinde büyük panik yaşadıklarını belirten bir vatandaşlar,” Depremi “hissedince dışarıya çıktık arkadaşlarla depremi 3-5 saniye kadar hissettik “ dedi başka bir vatandaş ise,” Depremi hissettik zaman kaybetmeden arkadaşlarla dışarıya çıktık. Şimdilik bekliyoruz" diye konuştu. Kendilerini dışarıya atan vatandaşlar, panikle yakınlarını arayıp bilgi almaya çalıştı. Bazı vatandaşların panikle gözyaşlarına hakim olamadı.

Bölgede tedirginlik devam ederken, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığı, yıkılan bir bina olmadığı bildirildi. Yine alınan bilgiye göre, deprem nedeniyle hastanelere de herhangi bir başvurunun olmadığı kaydedildi. Bazı evlerde de küçük çapta maddi hasarın yaşandığı da belirtildi. Vatandaşların sokaklarda tedirgin bekleyişleri devam ederken, kendilerini dışarıya atan vatandaşlar, panikle yakınlarını arayıp bilgi almaya çalıştı.

Haberin Devamı

ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM

Reuters haber ajansına konuşan dişhekimi Didem Eriş, "Sarsıntı çok kötüyü, klinikteki her şey birden sallanmaya başladı. Hastalarla birlikte dışarı koştuk. İzmir'de yaşayanlar depreme alışkındır ancak bu seferki farklıydı. Bu sefer öleceğimizi düşündüm" dedi.