Voleybol Vakıfbank'ta Gabi Guimaraes'ten Isabelle Haak ve transfer itirafı! ‘Onları yenemiyorsan, onlara katıl’

Vakıfbank'ta Gabi Guimaraes'ten Isabelle Haak ve transfer itirafı! ‘Onları yenemiyorsan, onlara katıl’

27.05.2022 - 12:28 | Son Güncellenme:

Bu sezon 5'te 5 yaparak her kulvarda şampiyonluğa ulaşan Vakıfbank'ta sezonun en önemli oyuncularından ve Şampiyonlar Ligi finali MVP'si Gabi Guimaraes çok özel açıklamalarda bulundu. Kariyer hedefleri hakkında konuşan Gabi, takımdan ayrılan Isabelle Haak için duygusal sözler sarf etti. Gabi, Vakıfbank'a gelişiyle ilgili itirafta bulunurken Brezilya'ya dönüşüyle ilgili konuştu.

Vakıfbankta Gabi Guimaraesten Isabelle Haak ve transfer itirafı ‘Onları yenemiyorsan, onlara katıl’

Bu yıl yarıştığı tüm kulvar şampiyonluğa ulaşan ve 5'te 5 ile sezonu kapan Vakıfbank büyük sevinç yaşıyor. Türkiye Süper Kupası, Türkiye Kupası, Kulüpler Dünya Kupası ve Türkiye Şampiyonası'nın yanı sıra CEV Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulan Vakıfbank'ta turnuvanın MVP'si seçilen Gabi samimi açıklamalarda bulundu. Brezilya basınına konuşan yıldız voleybolcu, takımdan ayrılan Haak, Giovanni Guidetti, kariyer hedefleri ve Brezilya Milli Takımı hakkında önemli sözler sarf etti. Gabi'nin Vakıfbank ile ilgili itirafı ise hem dikkat çekti hem güldürdü. İşte o röportdan bölümler...

Haberin Devamı

Brezilya Milli Takımındaki kaptanlık ile ilgili soruya Gabi; "İster milli takımda, ister bulunduğum kulüpte olsun, kaptan olmayı düşünmekle ilgili bu soru, bir lider olarak tarafımı nasıl geliştireceğimi çok daha fazla görüyorum. Bence liderliğin de bununla çok ilgisi var, öğrenmeniz, deneyimlerinizi paylaşmanız ve nerede olursam olayım toplayabilmeniz. İnsanlara yardım etmek, insanları geliştirmek... Bence en önemli şey bu. Tabii ki çok mutlu olurdum ve eğer bu gerçekleşirse (kaptanlık), şüphesiz çok büyük bir sorumluluk olacak" dedi.

Gabi, gelecek hafta başlayacak Voleybol Milletler Ligi'nde Brezilya takımının liderlerinden biri olacak.

"BREZİLYA'DA OYNAMAK İSTİYORUM"
28 yaşındaki voleybolcu, Brezilya hayalini açıkladı. Rakip taraftarlar tarafından bile sempatiyle karşılanan Gabi ülkesine geri dönme arzusuyla ilgili olarak, "Gerçekten tekrar Brezilya'da oynamak istiyorum. Çok özlüyorum çünkü Rio de Janeiro'da inanılmaz yıllar yaşadım. Minas'taki bu yıl da harikaydı ve Brezilya'da oynamak harika. Brezilya halkına yakınsınız, enerjiyi hissediyorsunuz, desteği hissediyorsunuz.

Haberin Devamı

Vakıfbankta Gabi Guimaraesten Isabelle Haak ve transfer itirafı ‘Onları yenemiyorsan, onlara katıl’

"TÜRKLER BENİ ÇOK SEVİYOR"
Burada da kendimi konsolide etmeyi başardım, Türkler beni çok seviyor, diğer taraftarlar da dahil olmak üzere çok özel bir kalabalığa sahipler, ancak Brezilya'da bunun farklı olduğunu biliyoruz. Şüphesiz, kariyerimin son yılı Brezilya'da olacak. Sadece son senem için geri döneceğimi söylemiyorum. İşler nasıl devam edecek bilmiyorum çünkü çok özlüyorum değil mi? Bugün yaşadığım bu anın avantajını kullanmalı ve bir sonraki döngüyü de düşünmeliyim. Kariyerimin sonunda hiç şüphesiz yakın olmak istiyorum.

Vakıfbankta Gabi Guimaraesten Isabelle Haak ve transfer itirafı ‘Onları yenemiyorsan, onlara katıl’

"DÜNYANIN EN İYİ VOLEYBOLCUSU OLDUĞUMU DÜŞÜNMÜYORUM"
Turnuvalara aldığı MVP ödülleriyle damga vuran yıldız voleybolcu: "Dürüst olmak gerekirse, hala dünyanın en iyi oyuncusu olduğum algısına sahip değilim. Konfeti falan istemiyorum ama benim algım bu. Dünyanın en iyi oyuncusu olduğum için hiç heyecanlanmadım. O yüzden kendimi şu anda dünyanın en iyi oyuncusu olarak koyamam ama şüphesiz kendimde çok büyük bir evrim görebiliyorum. Benim için önemli olan konu bazı engelleri aşmayı başardığımı düşünüyorum. Uzun yıllardır bana ilham veren bu kadar çok insanın bu fikre sahip olması beni çok mutlu ediyor. Ama bugün dünyanın en iyi oyuncusu olduğumu düşünmüyorum, belki de harika şeyler başaran harika oyuncuların pastasındayım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VAKIFBANK İTİRAFI: ONLARI YENEMİYORSAN ONLARA KATIL
Gerçekten inanılmaz bir yıl oldu, hatta daha da fazlası çünkü Vakıfbank'ta geçirdiğim bu üç yıldan sonra takımda kendimi daha çok konsolide etmeyi başardım. Elbette her zaman kolektifi düşünüyoruz ama günlük hayatımıza kişisel hedefler koyuyoruz. Sanırım bu yıl en büyük hedefim, yıllardır hayalini kurduğum Dünya Kulüpler Şampiyonluğu’na ulaşmaktı. Vakıfbank’a üç kez finalde yenildim, bunun şakasını sıkça yaptım ama bu ‘Onları yenemiyorsan, onlara katıl.’ gibi bir şeydi. Bu kez rüya gerçek oldu.”

Vakıfbankta Gabi Guimaraesten Isabelle Haak ve transfer itirafı ‘Onları yenemiyorsan, onlara katıl’

"HAAK İLE HARİKA BİR ORTAKLIĞIMIZ VAR"
Takıma veda eden Isabelle Haak ile olan dostluğuna değinen Gabi; Her zaman söylediğim şey bu; Hedeflerime sahip, özü aynı, bize biraz benzeyen insanlara yakın olmaya çalışıyoruz sanırım, değil mi? Sanırım ilk önce Giovanni (Guidetti) bizi oda arkadaşı olarak koyduğu için şanslıydık, ama bence o anda enerjimiz gerçekten çok sert vurdu. Şaka yapıyorum, o benim şoförüm, beni antrenmana götürüyor ve her gün onunla geri dönüyorum. Her şeyi birlikte yapıyoruz. Ve çok daha güçlü olduk. Bence harika bir ortaklığımız var. Bu ortaklık, birçok şeyle, birçok zor zamanla yüzleşmemize yardımcı oldu. O tanıdığım en harika insanlardan biri. Bella'yı doğallaştırmak istiyorum.

Haberin Devamı

"GELECEKTE KUMSALDA BİRLİKTE OYNAYACAĞIZ"
"Gelecekte" şaka bile yaparız.. Benden daha gençsin. O yüzden bekleyeceğim, seni vatandaşlığa kabul edeceğim ve sonra birlikte kumsalda oynayacağız. Çocuklara gelecekte onu kumsalda birlikte oynamaya ikna edeceğimi söyleyebilirsin, kim bilir. Belki 10 yıl sonra? Belki bundan 10 yıl sonra, ama şimdiden ikna oldum.

"GABİ 50 YAŞINA KADAR OYNUYOR SANIRIM"
Voleybola olan tutkusunu esprili bir dille anlatan Gabi şu ifadeleri kullandı; Voleybolu bıraktığımda ne yapmak istediğim konusunda çok net değilim. Benimle yaşayanlar bile diyor ki: “Arkadaşlar, Gabi 50 yaşına kadar oynuyor sanırım, sevdiği için tatil yapmıyor, deliriyor, spor yapmak ve daha fazlasını yapmak istiyor”. Bu doğru, şaka yapıyorum ve "Bana İzin verme, 44 olacağım ve hiçbir şey oynamayacağım" diyorum.

Haberin Devamı

Sporun içinde kalmaya niyetli olduğunu ifade eden Brezilyalı isim "Yani voleybol olur mu bilmiyorum, büyük ihtimalle olur ama spora devam etmeyi düşünüyorum. Belki teknik kısımda ama öğrendiğim ve öğreneceğim her şeyi sporu geliştirmek için kullanmak istiyorum. Kesinlikle yapacağım ve bu alanda devam etmek istiyorum. Şüphesiz." dedi.