Motor Sporları Ünlü pilot Ayhancan Güven karar aşamasında! "Hayalimi gerçekleştirdim"

Ünlü pilot Ayhancan Güven karar aşamasında! "Hayalimi gerçekleştirdim"

16.11.2021 - 10:27 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin en büyük amatör karting şampiyonası Red Bull Kart Fight'ta final heyecanı İstanbul'da yaşandı. Şampiyonluğa Emre Özcan Karademir ulaşırken, Yüksel Berkay Erdem ikinci ve Roy Arhanyan üçüncü sırayı elde etti. Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, final öncesinde yaptığı gösteri sürüşüyle katılımcılara sürüş teknikleri konusunda mini bir şov yaptı. Gösteri sonrası Güven Skorer'e açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin en büyük amatör karting şampiyonası Red Bull Kart Fight'ta final heyecanı İstanbul'da yaşandı. Red Bull Kart Fight heyecanı 10 yıllık bir aranın ardından yeniden pistlere döndü. 15 şehirdeki 20 noktada düzenlenen ve 11 Ekim'de başlayan elemelere binlerce pilot katılım gösterdi. Her noktada genel ve öğrenci kategorilerinde pistin en hızlısı olanlar 14 Kasım'daki finalde karşı karşıya geldiler.

Haberin Devamı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ortaklığında gerçekleştirilen etkinlik için pilotlar İstanbul'daki Tuzla Karting Pisti'nde buluştular. 40 pilotun nefes kesen mücadelesinde şampiyonluğa Emre Özcan Karademir ulaşırken, Yüksel Berkay Erdem ikinci ve Roy Arhanyan üçüncü sırayı elde etti.
Emre Özcan Karademir duygularını şu şekilde dile getirdi: “Şampiyon olmayı kelimelerle tarif edemiyorum. Yarışa çok fazla hazırlanma şansım olmadı ama simülasyonun getirdiği yarış tecrübesiyle şampiyon oldum. Belki şans yanımdaydı, belki de pilotajım iyiydi ama sonuçta çok güzel bir organizasyonu birinci olarak noktaladım.“

Ünlü pilot Ayhancan Güven karar aşamasında Hayalimi gerçekleştirdim



Büyük heyecana ve renkli görüntülere sahne olan Red Bull Kart Fight Türkiye Finali'nin ziyaretçileri arasında Red Bull sporcusu Ayhancan Güven de yer aldı. Kariyerine karting ile başlayan Ayhancan, final öncesinde yaptığı gösteri sürüşüyle katılımcılara sürüş teknikleri konusunda mini bir şov yaptı.

Haberin Devamı

Red Bull sporcusu Ayhancan Güven ayrıca Skorer’e özel açıklamalarda bulundu. Güven ‘Uluslararası platformda ülkemi temsil eden bir yarış pilotuyum. Çocukluğumdan beri pistlerdeyim. Kartinge ilk 6 yaşında çıktım. 16-17 yaşında otomobile geçtim. Bu sezon şu anda bitti. Sezonu 3. olarak tamamladım. Önümüzdeki sezon Şubat- Mart aylarında başlayacak. Şu anda henüz nerede yaşayacağıma ya da başka bir şampiyonaya mı geçeceğime karar vermedim. O yüzden tam olarak nerede nasıl yarışacağımı bilemiyorum. Red Bull sporcuları dünyada ve ülkede sayılı ve özellikle motor sporlarında çok önemli bir marka. Bunun motor sporları tarafında bir sporcu olabilmek başlı başına bir unvan. Benim de bir hayalimdi bu açıkçası ve hayalimi gerçekleştirmiş oldum.’ dedi.

Ünlü pilot Ayhancan Güven karar aşamasında Hayalimi gerçekleştirdim