Güreş Tarihi Kırkpınar'da Ali Gürbüz'e büyük şok! Lanetli kemer efsanesi

Tarihi Kırkpınar'da Ali Gürbüz'e büyük şok! Lanetli kemer efsanesi

02.07.2022 - 16:59 | Son Güncellenme:

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci gününde büyük sürprizler art arda yaşandı. Son iki senenin başpehlivanı Ali Gürbüz yıllardır yapılamayanı bu sene gerçekleştirmek için er meydanına çıkarken şok bir sonuçla karşılaştı. Bu sonucun ardından 'Lanetli kemer' efsanesi bir kez daha gündeme geldi.

Tarihi Kırkpınarda Ali Gürbüze büyük şok Lanetli kemer efsanesi

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2. gün güreşleriyle devam etti. Pazar günü yapılacak çeyrek final müsabakalarına kalmak isteyen güreşçiler güneş altında büyük mücadele verdi. Edirne'de yapılan maçlarda 2 büyük sürpriz yaşandı.

Haberin Devamı

AYLAR ÖNCESİNDE REZARVASYON
Kentteki otellerin aylar öncesinden rezervasyonları tamamlanınca güreş izlemeye gelen çoğu kişi, konaklamaya yer bulamadı. Yer bulamayanlar da cami avluları ve er meydanına yakın alanlara kimi battaniye üstünde kimi çadır kurarak konakladı.

Toplam 2 bin 475 sporcunun kayıt yaptırmasıyla rekor kırılan er meydanında dün güreşler geç saatlere kadar sürdü. Havanın kararması nedeniyle müsabakalar stat ışıklarının açılmasıyla devam etti.

Tarihi Kırkpınarda Ali Gürbüze büyük şok Lanetli kemer efsanesi

BÜYÜK SÜRPRİZ
Geçen senenin finalistleri Ali Gürbüz ve İsmail Koç rakipleri Mehmet Yeşil Yeşil ve Hüseyin Gümüşalan ile ikinci turda eşleşti. Er Meydanı'nda İsmail Koç ile kıyasıya mücadele veren Hüseyin Gümüşalan favori gösterilmemesine rağmen rakibini eledi. Koç'un elenmesinin ardından Tarihi Kırkpınar'da seyirciler büyük coşku ile genç sporcuyu alkışladı.

Haberin Devamı

2 SENENİN BAŞPEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ KAYBETTİ
Bu sürprizin ardından gözler Mehmet Yeşil Yeşil ile Ali Gürbüz'ün karşılaşmasına döndü. Normal sürede yeniş olmaması sonrası iki güreşçinin müsabakasında uzatma bölümüne geçildi. İki güreşçi puan almak için birbirinin açığını kovaladı. Ali Gürbüz'e atak yapan Yeşil Yeşil, rakibini sırtından kilitledi. Daha sonrasında çelme ile dengesi bozulan Ali Gürbüz yere düştü. Yeniş için fırsat yakalayan Mehmet Yeşil Yeşil, Gürbüz'e üstünlük kurarak puanı aldı ve rakibini eledi.

Tarihi Kırkpınarda Ali Gürbüze büyük şok Lanetli kemer efsanesi

STATTA BÜYÜK ŞAŞKINLIK
Bu senenin favorilerinden olan Ali Gürbüz'ün elenmesi büyük şok etkisi yarattı. Son iki senenin başpehlivanı Ali Gürbüz bu sene de şampiyon olarak üçleme yapmak istiyordu. Kırkıpınar'da üç sene üst üste şampiyon olan başpehlivan altın kemerin sonsuza kadar sahibi oluyor. Altın kemeri üst üste 3 kez kazanan son isim Ahmet Taşçı olmuştu.

Ali Gürbüz yenilgi sonrası uzun süre yerinden kalkamadı. Büyük üzüntü yaşayan sporcular çevresindekiler moral verdi.

Tarihi Kırkpınarda Ali Gürbüze büyük şok Lanetli kemer efsanesi

"LANETLİ KEMER" EFSANESİ
Güreş otoritelerinin "efsane güreşçi" olarak nitelediği Ahmet Taşçı'nın en son 1997 yılında ebedi sahibi olduğu altın kemer, o tarihten sonra her güreşin ardından yeniden Edirne Belediyesinin kasasına dönüyor.

Haberin Devamı

2001 yılındaki 640. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin 3. kez ebedi sahibi olmak için finalde mücadele eden Ahmet Taşçı, Vedat Ergin'le güreşinde hakemlerin kararlarına kızarak güreşi sonlandırmış, rakibinin elini kaldırarak Ergin'i galip ilan etmişti.

Söz konusu müsabakadan hakem hatalarını gerekçe göstererek çekilen Ahmet Taşçı, "O kemer ahlı, kimseye gitmez." diyerek serzenişlerini çeşitli platformlarda dile getirmişti.

Güreş efsanesi Ahmet Taşçı solda

Tarihi Kırkpınarda Ali Gürbüze büyük şok Lanetli kemer efsanesi

FAVORİLERDEN ERKEN VEDA / Olgay Güler - Şafak Taşoyar - Uğur Akagündüz, Edirne (DHA)

Edirne’de düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 3'üncü tur başpehlivanlık müsabakalarında favori isimler kaybederek er meydanına veda etti. Ali Gürbüz’ü eleyen Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, Recep Kara gibi isimler Kırkpınar’a veda etti.

Kırkpınar'da son iki yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ve finalisti İsmail Koç’un 2'nci turda turnuvadan elenmesinin ardından 3'üncü turda da sürprizler yaşandı. Gürbüz’ü eleyen İsmail Yeşil Yeşil, Ertuğrul Dağdeviren’e altın puanla kaybederken, Orhan Okulu ise Cengizhan Şimşek’e kaybetti. Favorilerin tek tek elendiği müsabakaları sonunda finale kalan isimler tahminlerin dışına çıktı.

Haberin Devamı

OKULU GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADI

Kırkpınar’da 2014 ve 2017 yıllarında şampiyon olan Orhan Okulu’nun rakibi Cengizhan Şimşek’e kaybetmesinin ardından yaşadığı üzüntü ise dikkat çekti. Yere yığılan ve gözyaşlarına engel olamayan Okulu’yu antrenörleri teselli etti.

Bugün gerçekleştirilen güreşlerin ardından çeyrek finale çıkan başpehlivanlar şu şekilde:

"Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Ertuğrul Dağdeviren, Cengizhan Şimşek, Fatih Atlı, Mustafa Taş, Tanju Gemici ve İsmail Balaban."
661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarın çeyrek final, yarı final ve sonrasında yapılacak final mücadelesinin ardından sona erecek.

Tarihi Kırkpınarda Ali Gürbüze büyük şok Lanetli kemer efsanesi