Türkiye Son dakika - Şenol Güneş: Yıkılmadık ve yıkılmayacağız

Son dakika - Şenol Güneş: Yıkılmadık ve yıkılmayacağız

09.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şenol Güneş, EURO 2020’de büyük hayal kırıklığı yaratan a milli Takım’ın yeniden ayağa kalkacağını söyledi

Son dakika - Şenol Güneş: Yıkılmadık ve yıkılmayacağız

Ay-yıldızlı teknik adam, oyuncularına çok güvendiğinin altını çizdi, “Biz yıkılmadık ve yıkılmayacağız. Bu grubun iyi işler yapacağını biliyorum. Turnuvadan sonra istifa etmeyi düşündüm ancak göreve devam etmemin doğru olduğuna karar verdim” dedi.

Haberin Devamı

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020’de yaşanan büyük hayal kırıklığının ardından ilk kez medyayla bir araya gelirken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. TFF Hasan Doğan Milli Takım Kamp ve Eğitim Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Güneş şu ifadeleri kullandı:A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020’de yaşanan büyük hayal kırıklığının ardından ilk kez medyayla bir araya gelirken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. TFF Hasan Doğan Milli Takım Kamp ve Eğitim Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Güneş şu ifadeleri kullandı:

Ne futbolcularımız ne de milletimiz bu sonucu hak etti. Bu bir hayal kırıklığıdır ama teslimiyet değildir. Ben de bu oyunu içime sindiremiyorum. Takımımıza, ülkemize baktığımızda meydan okumayı, cesaret etmeyi severiz. Herkes şunu bilsin ki sıradan bir takım değiliz.

Haberin Devamı

Oyuncularımız İtalya maçına iştahla çıktılar, direnmeye çalıştılar ama oyunumuzu gösteremedik. Biz orada ezildik. O eziklik bir kırılma ve özgüven kaybına sebep oldu. İtalya maçını kazanmak veya berabere kalmak istemiştik. Öyle yapsaydık grup karışırdı. Oyuncular da böyle düşünüyordu.

Galler maçında oyunda değildik. İlk 25-30 dakika oyuna giremedik. Tam oyuna girdik golü yedik. Sonradan pozisyona girdik ama maçın sonunda art arda iki kornerde pozisyon verdik ve gol yedik. Zihinsel ve özgüven olarak düşüşü görüyorum ben burada.

Biz yıkılmadık ve yıkılmayacağız. Bu grubun iyi işler yapacağını, zaman zaman kötü sonuçlar olsa da ayakta kalacağını biliyorum. Oyuncular bunu kendi zihinlerinde ortaya koymalılar. Mart ayındaki maçlar bittikten sonra rakiplerin analizlerini görüntülü ve raporla gönderdik.

Pandemiden önce de çok iyi hazırlığımız vardı. Beklenti büyüklüğü vardı ama bu sonuç oyuncuları da üzdü. Bu turnuvalar 4 yılda bir oluyor. 4 yıl sonra bir daha katılacaklar eğer katılırsak. Büyük bir şans kaçırdığımızı biliyoruz ama maalesef başaramadık.

Beklentiyi büyüten de, 3 maçı kaybeden de biziz. Takılmak değil ayağa kalkmak zamanıdır. Düzeleceğimize inancım tam. Oyun kalitemizi, isteğimizi, iyi niyetimizi Dünya Kupası hedefine kanalize edeceğiz. Ben bu oyuncu grubuna inanıyorum. Şimdi iyi düşünüp iyi söylemek ve iyi yapmak zamanı.

Haberin Devamı

İstifa etmeyi düşündüm, konuştum, tartıştım. Göreve devam etmemin doğru olduğuna karar verdim. Beni yıpratabilirsiniz ama oyuncunun yıpranmasını asla istemem. Bu oyuncu grubunun zamana ve başarılı olmaya ihtiyacı var. Sadece kendileri için değil, gelecek nesiller için de.

Bir takım değişiklikler olması normal. Nasıl olacağını daha sonra paylaşırım. Alınanlar var, alınmayanlar var. Bunların hepsi değişebilir. Gidenlere teşekkür, gelenlere de başarı dileyeceğiz. Benim de yerime yarın biri gelecek. Teşekkür edilir edilmez bilemem ama gelene başarı dileyip destekleyeceğiz.

Taylan’a eleştiri
Taylan Antalyalı’nın forma şansı bulamadığı EURO 2020’den döndükten sonra ameliyat olmasını değerlendiren Şenol Güneş, deneyimli oyuncuyu eleştirdi. Ay-yıldızlı hoca, “Salih Uçan ve Berat Özdemir diğer oyuncuların gerisindeydi. Taylan benim izlediğim maçlara göre kampta daha durağandı ve döndüğü ilk gün ameliyat oldu. Temposu düşüktü. Doktoru aradım, ‘Var mıydı problemi’ diye, ‘Hayır’ dedi. Tedbir amaçlı ameliyat olmuş. Taylan ‘Sakatlığım yok’ dedi, o zaman niye ameliyat oldun? Bana sakatlığım var deseydin. Başka oyuncular bunu söyledi, Hasan Ali gibi. Taylan için olumsuz bir durum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Belözoğlu ile görüştük’
Teknik patron Şenol Güneş, Fenerbahçe ile yollarını ayıran Emre Belözoğlu’nun A Milli Takım’da görev alabileceğini açıkladı. Güneş, “Emre Belözoğlu ile tatil yapmadım ama görüştüğümüz doğru. Milli Takım’da değişiklik olacak. Daha da sık görüşeceğiz belki. Görüşüyorum çünkü kamuoyu biliyor zaten. Bizde başlamasını isterdim. Emre’nin karakterini, yeteneğini biliyorum, uzun vadede iyi işler yapabilir” ifadelerini kullandı.

‘Keşke kavga olsaydı’
Kamptaki tek olumsuzluğun Enes Ünal ile Halil Dervişoğlu arasında yaşandığını aktaran Şenol Güneş, “Halil, ‘Ben hep koşuyorum bana pas atılmıyor’ demiş. Enes de, ‘Sen sus’ diyor. Keşke iddia edildiği gibi kavga olsaydı, belki hırslanırlardı. Bunu tartışırken olmayan şeyi olmuş gibi vermeyin. Herkesin sorumluluğu var” dedi.

Haberin Devamı

‘Rıdvan rahat değilim dedi’
Şenol Güneş, EURO 2020’de şans vermediği isimlerden Rıdvan Yılmaz’ın mental açıdan hazır olmadığını söyledi. Güneş, “Rıdvan’ı 16 yaşından beri tanıyorum. Büyümüş de küçülmüş gibi bir oyuncu. Sakatlığından sonra düşüş yaptı. Caner’i almama sebebimi daha önce anlattım. Rıdvan’ı da alternatif olması için aldım. Konuştuk, ‘Hocam rahat değilim’ dedi. Rıdvan’ı bu haliyle kullanamazdım. Mert Müldür de solda iyi oynadı” diye konuştu.

‘Dorukhan sen niye gitmiyorsun’
Şenol Güneş, Beşiktaş’la sözleşmesi biten ve henüz bir kulüple anlaşmayan Dorukhan Toköz’e de eleştirilerde bulundu. Dorukhan’ın kararsız bir tutum sergilediğinin altını çizen Güneş, “Dorukhan sen neden transfer yapmıyorsun kardeşim? Neden gitmiyorsun? Ya da anlaşıp takımında kalmıyorsun. Ne yaptığı belli değil” dedi.

‘3 milyon 200 bini döviz almıyorum’
Şenol Güneş yıllık ücretiyle ilgili tartışmalara da değindi. Deneyimli teknik adam, “Ne aldığımı zaten herkes yazıyor ama yalan yazılıyor. Benim federasyondan alacağım yok ama kulüplerden var. 3 milyon 200 bin alıyorum fakat kimse euro almıyor Türkiye’de. Bunu anlamadınız mı? Türk olup da euro alan birisi var mı? Ben döviz almıyorum. Federasyon Başkanı bunun açıklamasını yapmış, ben sana cevap vermek zorunda mıyım?” dedi.
Yıllık ücretinin TFF tarafından belirlendiğini aktaran Güneş, “Burada Beşiktaş’tan aldığım parayı bile almıyorum. Başkan ne yazdıysa onu alıyorum. Daha fazlasını alsam ya da hiç almasam ne olacak? 55 yıldır bu işin içerisindeyim. Şu döviz işini bir halledin. Türkiye’de Türk insanını aşağılamak ne demek? Beni yıpratın ama oyuncuları yıpratmayın” diye konuştu.
Ay-yıldızlı hoca, milli oyuncuların EURO 2020’ye katılım için prim almadığını da belirterek, “Kimse prim almadı, onu söyleyeyim. Çünkü sonuç gelmedi. Başarının takdiri yönetimindir” ifadelerini kullandı.

‘Dünya Kupası’na gideceğiz’
Şenol Güneş, 2022 Dünya Kupası’na katılma hedefine ulaşacaklarını iddia etti.
Ay-yıldızlı hoca, “Göreve gelirken iki büyük hedefimiz vardı. 2022 Dünya Kupası’nın hedefimiz olduğunu ilk günden söyledik. EURO 2020’ye katılmayı başardık ama gruptan çıkamadık. İkinci büyük hedefimize ulaşacağız. Bu kayıpların oyuncularımız üzerinde olumlu bir etki yaratmasını bekliyoruz. Kimseyi suçlamadan çözüm odaklı olacağız. “Heyecanımız, coşkumuz var. Elimizde iyi bir oyuncu grubu var. Bu oyuncularla Dünya Kupası’na katılacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
EURO 2020’ye ilişkin oyuncu tercihlerinin eleştiri konusu olmasını değerlendiren Şenol Güneş şöyle devam etti:
“Takımlarında boşta kalan oyuncular, yeni aldığımız oyuncular ayrıca Avrupa’dan gelen oyuncularımız var. Cengiz ve Abdülkadir gibi oyuncuların performansını artırmaya yönelik çalışmalar yaptık. Burada oynayan oyuncu sayısı az. Oyuncuların erken kampa girdiğini kabul etmiyorum. Bölüm bölüm hazırladık. Evet tartışılabilir ama tercihlerimiz bu yönde. Merih’i ikinci maçta sakatlık yüzünden başlatmadım. Oyun içinde değişiklik yaptık. Kampın sponsor kısımları konuşuldu. Bizim asıl kamp Almanya’da başladı. Analiz yaptık. Çocukların yorgunluğu vardı. Oyuncuların maçtaki performansıyla antrenmandaki performans verileri farklı. Demek ki oyuncular sorumluluktan kaçtı. İlk dönem kamp değil, toparlanma dönemiydi.”

Yazarlar