Fransa Ligue 1 Son dakika: Lionel Messi'den Barcelona itirafı! PSG'de 5 yıldız rest çekti

Son dakika: Lionel Messi'den Barcelona itirafı! PSG'de 5 yıldız rest çekti

30.05.2022 - 22:00 | Son Güncellenme:

Fransa Ligue 1'de sezonu şampiyon unvanıyla tamamlayan Paris Saint Germain'in yıldızı Lionel Messi, Arjantin basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dünyaca ünlü futbolcu Barcelona'dan ayrılık süreci, Paris Saint Germain'e adaptasyonu ve Karim Benzema'ya dair önemli ifadeler kullandı. Messi'nin açıklamaları sonrasında Fransız basını, PSG'den 5 futbolcunun rest çektiğini iddia etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: Lionel Messiden Barcelona itirafı PSGde 5 yıldız rest çekti

Barcelona'dan ayrılarak Paris Saint Germain'e transfer olan Lionel Messi, Fransa'da aldığı eleştirilerin ardından ilk kez konuştu. Arjantin basınına açıklamalarda bulunan dünyaca ünlü futbolcu, Barcelona'dan ayrılış sürecini anlattı. Lionel Messi'nin Paris Saint Germain'e yaptığı açıklamalar sonrası Fransız basını flaş bir iddia ortaya attı.

Haberin Devamı

'DAHA FAZLA DAYANAMADIM'

Paris Saint Germain'deki ilk döneminin başarısız geçtiği iddialarına cevap veren Lionel Messi, "Geçen yaz hiçbir şeyi değiştirme planım yoktu. Copa America'yı kazanmanın verdiği mutluluktan sonra her şeyin eskisi gibi olacağını düşündüm ama olan oldu. Çocukların yeni hayatlarına adaptasyonu muhteşemdi ama Antonella ve ben daha zor zamanlar geçirdik. Başka bir oyun tarzına alışmam gerekiyordu. Lige geç başladım, dizime sert bir darbe aldım, sonra tatil geldi ve COVID'i geçirdim. Öksürük, boğaz ağrısı ve ateşle kötü bir zaman geçirdim. Bir buçuk ay zar zor koşabildim ve bana söylediklerine rağmen antrenmana erken döndüm. Acele ettim ama daha fazla dayanamadım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika: Lionel Messiden Barcelona itirafı PSGde 5 yıldız rest çekti

'DİKKAT ÇEKENLER NEYMAR VE BENDİK'

Fransız ekibinde taraftarların Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız sonuçları eleştirmesine değinen 34 yaşındaki oyuncu, "Benim için yeni bir şeydi çünkü Barcelona'da başıma böyle bir şey gelmemişti. İnsanların kızgın olması anlaşılabilir, çünkü harika oyuncularımız var ve PSG'nin başına ilk kez böyle bir şey gelmiyordu. En çok dikkat çekenler Neymar ve bendik. Bunu unutup durumu tersine çevirmeyi tercih ederim. Önümüzdeki sezon daha hazırlıklı olacağım, kulübü ve takım arkadaşlarımı daha iyi tanıyorum" açıklamasını yaptı.

'BENİ SİNİRLENDİRDİ'

Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint Germain'in finale çıkamamasının kendisini de etkilediğini belirtip, "Tekrar kazanmak istiyorum. Finalde olmamak beni sinirlendirdi ama her zaman en iyi olan kazanmıyor. Belirli anların, yani psikolojinin çok önemli olduğu bir turnuva. En ufak bir hata, bizim başımıza geldiği gibi, sizi dışarıda bırakabilir" dedi.

Son dakika: Lionel Messiden Barcelona itirafı PSGde 5 yıldız rest çekti

'MUHTEŞEM BİR YIL GEÇİRDİ'

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'i şampiyonluğa taşıyan Karim Benzema'nın performansına değinen Arjantinli, "Şüphesiz ki, kendisini Şampiyonlar Ligi'ne adayarak, tüm maçlarda önemli biri olarak muhteşem bir yıl geçirdi. Ballon d'Or'u hak ediyor" diye konuştu.

Son dakika: Lionel Messiden Barcelona itirafı PSGde 5 yıldız rest çekti

'KENDİMİ RAHAT HİSSEDİYORUM'

Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası hakkında da açıklamalarda bulunan Lionel Messi, "Arjantin herkesle savaşabilir. Dünya Kupası'nı kaldırmak için harika bir aday olduğumuzu söylemiyorum ama biz hazırız. Copa América'nın hatırası onca acıdan sonra çok güzel, ama şimdi yolda başka bir zorluk var. Milli takımda bir araya geldiğimizde kendimi rahat hissediyorum. Hepimiz rolümüzün ne olduğunu ve ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Son Dünya Kupası mı? Şu anda bunu düşünüyorum ve daha sonra göreceğiz. Futbol bir günden diğerine değişir. Bir sonrakini oynamayı çok zor buluyorum ama net bir şeyim yok. 38 yaşında nasıl olacağımı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika: Lionel Messiden Barcelona itirafı PSGde 5 yıldız rest çekti

'AYRILMAK ZORDU'

Dünya futbolunu şaşırtan Paris Saint Germain'e transfer süreci hakkındaki soruya Arjantinli futbolcu, "Barcelona'da her şeye sahiptim. Uzun yıllar birlikte oynadığım takım arkadaşlarımın olmasına alışmıştım. Ayrılmak zordu ama PSG'de devam edeceğim. Bu yıl benim için zordu" dedi.

Son dakika: Lionel Messiden Barcelona itirafı PSGde 5 yıldız rest çekti

Lionel Messi'nin bu açıklamalarının ardından Fransız basının önde gelen haber kuruluşlarından Le Parisien, Paris Saint Germain'de 5 futbolcunun ayrılık kararı aldığını duyurdu. Sergio Rico, Layvin Kurzawa, Thilo Kehrer, Julian Draxler ve Mauro Icardi'nin Fransız devine veda hazırlığında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Liverpool'un inanılmaz otobüs turu