Diğer Rusya'yı destekleyen UEFA Başkan Yardımcısı, İsveç'teki görevinden ayrıldı

Rusya'yı destekleyen UEFA Başkan Yardımcısı, İsveç'teki görevinden ayrıldı

06.10.2023 - 18:42 | Son Güncellenme:

İsveç spor başkanlığı görevini yürüten Karl-Erik Nisson görevinden ayrıldı. Rusya'ya destek veren UEFA Başkan Yardımcısı'nın bu kararı resmen açıklandı.

Rusyayı destekleyen UEFA Başkan Yardımcısı, İsveçteki görevinden ayrıldı

İsveç Ulusal Spor Konfederasyonu ve Spor Antrenörleri Birliği'nin (SISU) resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Rus genç futbol takımlarının uluslararası müsabakalara dönmesi yönünde oy kullanan UEFA Başkan Yardımcısı Karl-Erik Nilsson, bu birliğin başkanlığından istifa etti.

Haberin Devamı

UEFA İcra Komitesi daha önce Rus genç takımlarının (17 yaşından büyük olmayan) uluslararası turnuvalara katılmasına izin vermişti. Ancak kadın ve erkek takımları maçlarını bayraksız, marşsız ve Rusya Federasyonu topraklarında oynayamayacaktı. İngiltere, Polonya, İsveç, Danimarka, Letonya, Litvanya ve Norveç milli takımları daha önce Ruslarla oynamayı reddettiğini açıklamıştı.

Sky News TV'ye göre, İsveç Futbol Federasyonu'nun (SvFF) reddine rağmen Nilsson, Rusların turnuvalara katılması yönünde oy kullandı. Nilsson daha sonra Rusya'nın genç milli takımlarının kabulü konusundaki tutumunun yanlış anlaşılmış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Nilsson Mayıs 2023'te SISU Başkanı seçilmişti. Nilsson'un ayrılmasının ardından daha önce başkan yardımcısı Anna Ivarsson kurumun başına vekaleten geçti.

Haberin Devamı