Macaristan Marco Rossi'den Szalai sözleri: "Bielsa’nın yanına gitmeli"

Marco Rossi'den Szalai sözleri: "Bielsa’nın yanına gitmeli"

06.07.2021 - 14:22 | Son Güncellenme:

Macaristan Milli Takımı teknik direktörü Marco Rossi oyuncusu Attila Szalai ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’nin Apollon Limassol takımından geçen sezonun devre arasında kadrosuna kattığı genç savunma oyuncusunun form durumunu ve gelişimini değerlendiren tecrübeli teknik adam çarpıcı ifadeler kullandı.

Marco Rossiden Szalai sözleri: Bielsa’nın yanına gitmeli

Insidefutbol’a konuşan İtalyan çalıştırıcı “Attila Szalai, Fenerbahçe’ye giderek doğru bir tercihte bulundu. Çünkü büyük bir kulüp. Çok fanatik taraftarları var ve baskı büyük. Böyle olması oyuncunun kişiliğinin gelişmesi için çok önemli. Attila alçakgönüllü ve kendisini takımına adayan bir futbolcu. Zayıf yanlarını biliyor ve bunları geliştirmek için çok çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Premier Lig’e gitmesi için doğru zaman’
Oyuncunun Premier Lig’e hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Macaristan Milli Takımı hocası şöyle devam etti: “Attila Fenerbahçe’ye gittikten sonra Türkiye’de iyi işler çıkardı, iyi bir performans sergiledi. Ancak şimdi İngiltere’ye veya her nereyeyse gitmesi ve orada oynaması için bir fırsat belirdi. Bu onun için doğru zaman olabilir çünkü Attila oynamaya hazır.”

‘2-3 yılda Avrupa’nın en iyilerinden olacak’
Marco Rossi“Attila rakibi kapatmakta çok iyi. Oyunu çok iyi okuyor ve defansif mücadeleleri kazanıyor. Komple bir futbolcu. Ayrıca top ayağındayken de iyi işler çıkarıyor. Belki zaman zaman verdiği bazı kararları daha doğru bile hale getirebilir. Hala genç ve öğrenmek için zamanı var. Zamanla öğrenecek ve iki-üç yıl içinde Avrupa’nın en iyi savunmacılarından biri olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Bielsa’nın yanına gitmesi iyi olur’

Szalai’nin isminin Leeds United ile anıldığı hatırlatılarak Macaristan teknik direktörüne bu konudaki fikri de soruldu: “Marcelo Bielsa dünyadaki en iyi teknik adamlardan bir tanesi. Attila Szalai eğer Bielsa’nın yanına giderse, diğer hocalarla olduğundan çok daha hızlı bir gelişim gösterir.”