İstanbulspor İstanbulspor'u sahadan çeken Ecmel Sarıalioğlu: Doğrusunu yaptım! Oyuncularıma prim vereceğim

İstanbulspor'u sahadan çeken Ecmel Sarıalioğlu: Doğrusunu yaptım! Oyuncularıma prim vereceğim

20.12.2023 - 16:46 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de dün akşam oynanan Trabzonspor maçında takımını sahadan çeken Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu basın toplantısı düzenledi.

İstanbulsporu sahadan çeken Ecmel Sarıalioğlu: Doğrusunu yaptım Oyuncularıma prim vereceğim

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor 2-1 önde iken takımını sahadan çekmişti. Sarıalioğlu basın toplantısı düzenleyerek sorulara yanıt verdi.

Haberin Devamı

SARIALİOĞLU: BUNUN SORUMLUSU HAKEMLER VE TFF
Yaşanan olayların Trabzonspor maçına denk gelmesinin tesadüf olduğunu söyleyen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, "Çünkü bu maça rastladı. Yani bir VAR 5 dakikada karar veremiyorsa 73'üncü dakikada maçtan çekiyorsak bunun sorumlusu hakemler ve TFF. Bunlar biz değiliz. Benden fazla kimse Trabzonlu olamaz. Ben Trabzonluluğumu hiçbir şeye değişmem. Ama İstanbulspor'un sahibiyiz. İstanbulspor için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz" dedi.

"FEDERASYON RANDEVU VERDİ"
Federasyon ile görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Sarıalioğlu, "Şu anda federasyondan saat 15.00'te beni aradılar. Federasyon başkanı Büyükekşi ile görüştük. Kendisiyle alakalı ne düşünüyorsam, futbolla alakalı ne düşünüyorsam hepsini tekrar söyledim. Federasyon başkanımızın yüzüne söylemediğim için hiçbir şeyi arkasından söylemedim. Randevu verdiler. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz dediler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"HER TAKIM İÇİN ADALET OLMASI LAZIM"
Her takım için adalet olması gerektiğini belirten Sarıalioğlu, "Sonuçta ben bugün Süper Lig'de oynuyorum. Bugün itibarıyla geriye dönük borcum yok. Sezon sonuna kadar kime ne kadar borcumuz var onları ödemekle mükellefiz. Her takım için adalet olması lazım. Dünkü maçın yarısında sahadan çektiğimiz için konuşuyoruz. Sonucu ne olursa olsun hiç önemli değil" şeklinde konuştu.

 

"FERHAT GÜNDOĞDU'NUN DEĞİŞMESİNİN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİM"
Eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'dan memnun olduklarını söyleyen Başkan Sarıalioğlu, "Ferhat Gündoğdu seçildiği zaman biz mutlu olmuştuk. Askeri disiplinle bu işi başarabileceğini düşünüyorduk. Sonuna kadar da destek olmuştuk. Değişmesinin yanlış olduğunu o zaman da söylemiştim. Gerçekten o zamanki yapılan toplantılarda bütün kulüplerimiz onu destekledi. Sonuçta gelinen nokta bu" dedi.

"TFF İSTİFA ETMEZ, GÖREVDEN ALINIR"
"Türkiye Futbol Federasyonu'ndan istifa bekliyor musunuz?" şeklinde gelen soru üzerine Sarıalioğlu, "Futbol Federasyonu istifa etmez. TFF görevden alınır. İstifa edecek bir yetkisi yok" cevabını verdi.

Haberin Devamı

"BEN DOĞRUYU YAPTIĞIMA İNANIYORUM"
Aynı durum tekrar yaşansa yine aynı şeyi yapacağını belirten Sarıalioğlu, "Ben doğruyu yaptığıma inanıyorum. Başka yapacak bir şeyim yok. Birini tokatlayacak halim yok. Bütün sporcularıma gidin tebrik edin dedim. Trabzonspor'u da uğurladık. Zaten Trabzonspor biziz" şeklinde konuştu.

"TEK ÖZÜR DİLEMEM GEREKEN BİRİSİ VARSA SPORCULARIM VE TEKNİK EKİBİM"
Sporcuların kendilerine karşılaşmaya devam etme yönünde ısrarda bulunduklarının hatırlatılması üzerine ise Sarıalioğlu, "Sporcular haklı. Benim burada tek özür dilemem gereken birisi varsa sporcularım ve teknik ekibimdir. Bu maçta galip gelirseler prim hakları vardı. Ben onları bu maçta galip gelmiş gibi primlerini vereceğim" açıklamasında bulundu.