1.Lig 90+3 Ege'de Futbol | Haydi goca Bodrum kenetlen!

90+3 Ege'de Futbol | Haydi goca Bodrum kenetlen!

19.04.2024 - 12:42 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de son 7 maçından 1 galibiyet elde eden Bodrumspor’u değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Kesinlikle Play Off oynamalılar. Bunu çok hak ediyorlar. Son 4 maçta teknik ekip, futbolcular ve taraftarların ciddi bir şekilde odaklanmaları gerekiyor’’ dedi.

90+3 Egede Futbol | Haydi goca Bodrum kenetlen

Bülent Buda: Oyun alanı dizilişi sonrası külübede kalanlara baktım Kenan, Gökdeniz, Haqi Osman beklemeder.

Haberin Devamı

İsmet hoca ile arkadaşlarının bir bildikleri vardır elbette dedim. Hakem düdüğünü üfledi, meşin yuvarlak harekete geçti. Daha çok Bodrum kalesi yönünde. Ataklar cılız. 45 dakika karşı kaleyi bunalıma sokacak bir etkinlik izleyemedik.

Bu yarıda bu oyunla tek golle yenik soyunma odasına yönelmeleri iyi oldu. Haliyle ikinci yarıda da Kenan, Gökdeniz, Haqi Osman’ı aldılar alana. Takım uçlarda güzelleşti sanki! Epey zorladılar ama olmadı. Genç Ege sanki armağanı kramponlarında katıldı alana. Gökdeniz’in ikramıyla hareket getirdi skor tabelasına.

Temiz, güzel bir sağ plaseydi. Öyle güzel sevindiki golden sonra futbolda hayat böyle güzel işte. Ön yargısız, tahminsiz, maç maç ilerleyelim bence!

Hem yarışmacı hem yetiştirici ikisi birarada zor iş. Ama başarıyor, üstesinden geliyorlar işte İsmet hocayla arkadaşları.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Bodrumspor küme düşme mücdelesi veren rakibi Adanaspor karşısında 85. dakikada attığı golle 1 puan aldı.

- Play Off ve kümede kalma mücadelesinin heyecanının üst düzeye taşındığı haftalarda Bodrumspor bir türlü Play Off’u garantileyemedi.

Evinde kaybettiği anlamsız puanlar Bodrum’u strese sokuyor.

- Geriye kalan 4 maçın 2’si Urfa ve Tuzlaspor’a karşı olacak. Her iki takımda kümede kalma mücadelesi veriyor.

- Son 2 maçı ise Kocaelispor ve Göztepe ile. Kocaelispor kendisi gibi Play Off, Göztepe ise Süper Lig biletini kapma mücadelesi içerisinde.

- Bu tabloda geriye kalan 4 haftada hedefi olan takımlarla oynayacaklar.

- Ben Bodrum’un kazanmak adına hücuma yönelik bir futbol anlayışı içerisinde olması gerektiğine inanıyorum. Gökdeniz, Kenan Özer, Burak son 4 haftada kendilerinden beklenenin daha fazlasını sahada sunmak zorunda. Bodrumspor’un Play Off yarışının dışında kalmasını düşünemiyorum. Bodrum’a da büyük haksızlık olur.

Mehmet Demirtaş: Play Off İçin son 4 maç kaldı. Bodrum FK, Play Off umutlarını sürdürmek adına kritik bir dönemece girdi. Maalesef son haftalardaki puan kayıpları devam ediyor. Son olarak deplasmanda Adanaspor’la 1-1 berabere kaldılar ve önemli 2 puanı daha yitirdiler.

Haberin Devamı

Son 7 maçtan sadece 1 galibiyet alabilen yeşil beyazlılar, şimdi Play Off’u riske atmamak adına kalan maçlarda önemli bir performans sergilemek zorunda.

İsmet hoca, Adana deplasmanında eksik bir kadroyla mücadele etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Cezalı ve hasta oyuncuların fazlalığı, ideal kadroyla sahaya çıkma imkanlarını kısıtladı. Ancak, tecrübeli teknik adam gelecek için umutlu konuşarak, “Kalan 4 maçımız var. Gerekli puanları alıp Play Off’a kalacağız” dedi.

Taşdemir’in tecrübesine, bilgi ve birikimine olan inancımız tam fakat fikstüre baktığmız zaman, Bodrum FK’nın önünde zorlu bir yol var. İvedelikle, takımın hedefine odaklanması ve performansını yukarıya taşıması gerekiyor. Kalan maçlarda, özellikle rakiplerinden puan alarak Play Off’u garantilemeliler.

Şanlıurfaspor, Tuzlaspor, Kocaelispor ve Göztepe ile oynayacakları zorlu doksan dakikalar, takım için büyük önem taşıyor. Bu müsabakalardan en üst düzeyde verim alabilmek adına, oyuncuların motivasyonu yüksek tutmaları ve sahada ellerinden gelenin en iyisini sergilemeliler.

Haberin Devamı

Sonuç olarak, Bodrum FK’nın Play Off hedefine ulaşabilmesi için, teknik ekip ve futbolcuların birlikte kenetlenerek son 4 maçta en iyi performanslarını ortaya koymaları gerekiyor. Bu dönemde taraftarların da takıma olan desteği büyük önem taşıyacak. Umuyoruz ki, Bodrum FK bu zorlu süreci başarıyla atlatır ve hedefine ulaşır.

Galibiyete hasret kaldılar!

Bülent Buda: Beklenmedik bir biçimde kendi alanında 2 farklı yenilgiye düşmek...

Savunmanın ve de Sandro Lima’nın en kötü günü. Penaltılar, net gol fırsatları buharlaşıp havaya karışıyor. Keyfi yerinde şampiyon güzel 2 golle kazanma keyfini sürdürüyor. Neyseki Topalli, müthiş hareketli, hızlı, yaratıcı bir gününde.

Müthiş, harika bir golle farkı 1’e çekiyor. Siyah beyazlılar kendine geliyor. Bu arada tribünlerdeki az sayıdaki kalabalık takımı ıslıklıyor! İkinci yarı golle başlayıp eşitliğe ulaşmak güzel haber.

Üstüne 58. dakikada şampiyonun 10 kişi kalması, ‘‘Bundan iyisi şamda kayısı’’ özlü sözünü anımsatıyor. Ve de 84. dakikada bir olasılıkla Manisa FK’nın geriye dönüşünü tarihe geçirecek gol. Alberk’in ceza alanı üzerinden sol füzesi, geliyor ağlara yapışıyor adeta.

Haberin Devamı

Ama ne var ki, VAR uzun sevince izin vermiyor. Levent Devrim, birikimi yüksek bir futbol adamı. Oyunun son iki dakikasına kadar futbol yaşamında gol kaçırma rekoru kıran Lima’yı oyunda tutmak o birikimin sonucu olmalı! Deneyim başınıza gelenler değil, başınıza gelenlerle ne yaptığınızdır.

Levent hoca ile bu takım lige tutunuyor.

Fatih Tanfer: - Eyüpspor karşısında 7 dakikada 2 gol yiyip 2-0 mağlup duruma düştü. Sonrası mağlubiyetin nelere mal olacağın bilerek tüm oyuncular güçlerini sahaya yansıtılar.

- Tempoyu artırdılar, rakibe yaptıkları amansız baskı ve başta Diallo’nun kanatlardan getirdiği toplarla etkili hücumlar yaptılar. Maçın mutlak hakimi oldular.

- Takım halinde doğru pozisyon aldılar. Topalli, 32. dakikada şahane bir gol attı.

39. dakikada Lima, anlamsız bir vuruşla penaltıyı kaçırdı.

Daha sonra takımın en etkili oyuncusu Diallo getirdi ve Bekir durumu 2-0 yaptı.

- Diallo’nun niye oyundan çıkarıldığını anlamadım. 10 kişi kalan Eyüpspor daha etkili oldu.

- Takımda hücum etkinliği azaldı. Oyuna sonradan girenlerin etkisi olmadı.

- Manisa FK’nın bu kadrosuyla küme düşmeme mücadelesi vermesi inanılacak gibi değil.

- 33 puanla son 4 maça giriyorlar. 3’ü deplasman...

Altay, Adana ve Urfa...

Boluspor’la ise evinde oynayacak. Fikstür elbette zor. Ancak Manisa FK güçlü takım.

Zor günleri atlatacağına inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Öncelikle Manisa FK Futbol Akademisi’ne değinmek istiyorum. Göstermiş oldukları örnek mücadeleyle gelişim liglerinde 4 kategoride de ligi lider bitiren tek kulüp oldular.

Altyapı hocalarını ve oyuncularını ne kadar tebrik etsek azdır. Her zaman söylüyoruz Türk futbolunun geleceği alt yapılardadır. Önemli olan alt yapıya verilen önem ve de değerdir.

A takıma gelecek olursak ise bu sezon geçtiğimiz sezondan daha kötü bir performans çizdiler. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlanıldı şimdilerde kümede kalma telaşı içerisindeler. Eldeki kadro kalitesine rağmen bu korkuyu yaşamalarını gerçekten anlamlandıramıyorum.

Bugün Altay ile karşı karşıya gelecekler. Kalan haftalar çok şeye gebe. Her an her şey olabilir. Elbette temennimiz ligde kalmaları yönünde ancak başta yönetimin son iki sezondan çıkaracağı çok ders var. Kendilerine çok güvenilen teknik birim ile oyuncu grubunun kalan haftalarda Manisa FK’nın başarısı için var güçleriyle sahada anlamlı bir mücadele vermeleri gerekiyor.

Umudumuz sezon sonunda bu ligde kalmaları yönünde. Bugün oynayacak Altay karşısında her iki takıma da başarılar diliyorum.

Yazarlar