Galatasaray Galatasaray'dan Süper Kupa'da yabancı hakem kararı! Nevzat Dindar açıkladı

Galatasaray'dan Süper Kupa'da yabancı hakem kararı! Nevzat Dindar açıkladı

28.03.2024 - 15:42 | Son Güncellenme:

Milli arada çalışmalarını Antalya kampında sürdüren Galatasaray'daki son gelişmeleri, Milliyet Gazetesi muhabiri Nevzat Dindar değerlendirdi. İşte sarı-kırmızılı ekibin Süper Kupa için yabancı hakem kararı...

Milli ara sonrası Süper Lig'de Hatayspor'la, Süper Kupa'da da Fenerbahçe ile karşılaşiacak olan Galatasaray, çalışmalarını sürdürürken son gelişemeleri Milliyet Gazetesi muhabiri Nevzat Dindar değerlendirdi.

Haberin Devamı

Skorer canlı yayınında Nergis Aşkın'oın sorularını yanıtlayan Nevzat Dindar, Galatasaray'ın yabancı hakem kararını duyurdu.

Nevzat Dindar'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Galatasaray bu akşam dönüyor. Kampı son derece verimli geçirdi. Okan hocanın istediği verim alındı. Burada amaç oyuncuların mümkün olduğunca daha fazla vakit geçirmesiydi. Çok yüksek tempoda antrenmanlar da yapılmadı. Final periyoduna girildiği bir dönemde takımın motive olması amacı vardı. Oyunculara da şu mesaj verildi; Biz artık şampiyonluğu istiyoruz, kenetlenelim."

"Ailelerin de kampa katılması önemliydi. Babalar ve çocuklar, Galatasaray'ın bu sezonki ortamını yansıtıyor. Her maç sonrası görüyorduk, kampta da gördük."

SAKATLIKLARIN SON DURUMU

Haberin Devamı

"Sanchez takımla çalışmalara başladı. Aurier hala takımdan ayrı çalışmalarına devam ediyor."

'YABANCI HAKEME KARŞI DEĞİL'

"Normal şartlarda Fenerbahçe'den yabancı hakem için açıklama gelmişti. Okan hocanın da yerli hakemlere güvenelim şeklinde bir açıklaması olmuştu. Daha sonra Erden Timur ise yabancı hakeme karşı olmadıklarını ve evet dediklerini söyledi. Resmi bir beyanat değil ama yabancı hakem konusuna Galatasaray sıcak bakıyor. Yabancı hakem şu anda daha ideal gibi duruyor. Süper Kupa'da yabancı hakeme Galatasaray karşı değil, alınacak karara göre teklif gelirse Galatasaray hayır demeyecektir."

Galatasaraydan Süper Kupada yabancı hakem kararı Nevzat Dindar açıkladı

'NET PENALTI'

"Pozisyon net penaltı tartışılacak bir yanı yok. Abdülkadir Bitigen'in verdiği doğru bir karar. Bunun örnekleri var. Futbolu oynayan bilir, ufak bir temasta başka şekilde düşemez zaten."

"Halil Umut Meler olmaz gibi bu saatten sonra. Sanki Atilla Karaoğlan ve Arde Kardeşler arasında gider gelir."

'RESMİ TEKLİF YOK'

"Kerem Aktürkoğlu ile ilgili gelmiş resmi bir teklif yok. Bence Avrupa Şampiyonası beklenir. Performansına göre bence değerlendirilir. Şu anda resmi bir teklif yok."

GALATASARAY'DA BAŞKANLIK SEÇİMİ

"Bundan bir ay önce falan Başkan Dursun Özbek için bazı tereddütler vardı. Aday olur mu, ikna olur mu? Diye. Ama benim çıkardığım sonuç Başkan Dursun Özbek'in yeniden aday olma eğiliminde olduğu. Henüz kararını açıklamadı ama camiada bu yönde bir beklenti var. Başkanın geçen döneme göre eli daha güçlü olacaktır. Daha iyi bir yönetim kuracak diye düşünüyorum."

Haberin Devamı

'ERDEN TİMUR ÖNÜMÜZDEKİ 30 SENENİN ÖNEMLİ BİR AKTÖRÜ OLDU'

"Erden Timur'un şu anda başkan veya aday olmak için bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum. Erden Timur sürekli tartışmaların odağındaki isim haline dönüştü. Erden Timur'un farkı zekası. Erden Timur'un Galatasaray'ın önümüzdeki 30 senesinde önemli bir aktör haline geldiğini söyleyebilirim."

"Abdürrahim Albayrak'ı yeni dönemde görme şansımız bence yüksek. Sürpriz isimler de olabilir. Galatasaray tarihinin en güçlü yönetimlerinden biri bizi bekliyor."

Galatasaraydan Süper Kupada yabancı hakem kararı Nevzat Dindar açıkladı

'OKAN BURUK'A TEKLİF GELMESİ NORMAL'

"Okan Buruk'a teklif gelmesi normal. Avrupa'da Bayern'e ve United'a futbol olarak kök söktüren takımın hocası elbette göz önünde olacaktır. Mutlaka teklifler olacaktır. Okan Buruk'un oynattığı futbol, Avrupa'da fazlasıyla tercih edilen bir futbol."

"İki kulüpte de seçim olacak. Fenerbahçe'de özellikle Aziz Yıldırım'ın adaylık sinyali verdiğini düşünüyorum. Ali Koç da önemli bir figür. Ali Koç'un çevresi de onu ikna etmeye çalışacaktır. Tabii şampiyonluk görmeden bırakmak istemiyorum diye de düşünebilir. Fenerbahçe'de ekonomik anlamda güçlü bir alternatif her zaman vardır. Galatasaray'da durum pek öyle değil."