Fenerbahçe Fenerbahçe Başkan Adayı Sadettin Saran'dan Antonio Conte cevabı!

Fenerbahçe Başkan Adayı Sadettin Saran'dan Antonio Conte cevabı!

23.04.2024 - 22:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de başkan adaylığını açıklayan Sadettin Saran suskunluğunu bozdu. Saran, Antonio Conte ile anlaştığına yönelik iddialara cevap verdi.

Fenerbahçe Başkan Adayı Sadettin Sarandan Antonio Conte cevabı

Fenerbahçe Başkan Adayı Sadettin Saran gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertlilerde Ali Koç'un aday olması durumunda seçime girmeyeceğini belirten Saran, güçlü bir yönetimle göreve gelmeye hazır olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de başkanlık hayali olduğunu belirten Sadettin Saran, "Bu benim hayalimdi çünkü iyi yapacağıma inanıyordum. Hala inanıyorum. O zamanlar aday olamadım, istedim, olamadım. 2 defa ihraç edildim. Bir keresinde, o zamanki başkan, "Hodri meydan" dedi. Ben de yasaklıydım, ihraç edilmiştim, 'Kaldır yasağımı ben varım' dedim. İnsanlar da sanıyor ki, bir türlü çıkmıyor, çıkamadım. 2018'de yasal hakkım vardı. Burada önemli olan başkan olmak değil, önemli olan iyi başkan olmak. Fark yaratan başkan olmak lazım. Bu işin hakkını vermek lazım. 2018'de, o süreçte aday olmadım, oyları bölmenin anlamı yok. Ali Bey büyük bir farkla kazandı. O zaman o yüzden aday olmadım" dedi.

Adaylık sürecinde Ali Koç ile görüştüğünü dile getiren Sadettin Saran, "Bu sefer, kasım ayında Ali Bey ile görüştük. 'Çok emek verdin, maddi manevi çok yoruldun. Aday olmayacaksan ben varım, bu işi iyi yapacağıma inanıyorum' dedim. O da, "Ben de senin iyi yapacağına inanıyorum" dedi. 'Ben aday olup olmayacağı bilmiyorum ama asla asla deme' dedi. Bize defterleri açtı. İnanılmaz şeffaf yaklaştı bize. Ona yapılmayanı o bize yaptı. Biz Ali Bey'in şeffaflığı sayesinde Ekim-Kasım ayından beri ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Şunu iddia ediyorum, Türk spor tarihinin en hazır yönetimiyle geliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Fenerbahçe neden şampiyon olamıyor" sorusuna Sadettin Saran şu cevabı verdi:

"İstenmiyor bizim şampiyon olmamız. Fenerbahçe'nin üzerinde oyunlar oynandığını düşünüyorum. Sivas maçındaki penaltı, penaltı değildi. Trabzon olayı şaka gibi, tarihe geçecek bir olay. Dolayısıyla oynandığını düşünüyorum."

Ali Koç'un yönetiminde yer almayacağını vurgulayan Sadettin Saran, " Her yiğidin farklı bir yoğurt yemesi var. Ben Ali Bey'in iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Tarzlarımız çok ayrı. Kendisine de söyledim, biz geçinemeyiz. Kötü anlamda söylemiyorum biz çok farklıyız. Dolayısıyla sorunun cevabı, hayır. Ona çok iyi, başarılı olacak iyi Fenerbahçeli insanlar tavsiye edeceğim. Aday olamazsam, kazanamazsam iyi Fenerbahçeliler kazandırdım Fenerbahçe'ye. Onu düşünüyorum, inanıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ligden çekilme tartışmalarının hatırlatılmasının ardından Sadettin Saran, "Burada yönetimi eleştirmek çok kolay ama çok adil, mertçe bir hareket olmaz. Ben, yönetimin elini zayıflatmak ve bu konularda yorum yapmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

"Conte ile anlaştığınız doğru mu? Siz olsanız İsmail Kartal ile çalışır mısınız" sorusuna Antonio Conte şu cevabı verdi:

"Bu konularda yorum yapmak hocanın ve oyuncuların emeğine saygısızlık olur. Biz çalışıyoruz. Projelerimizi hazırladık. Maddi kaynak sağladık, uğraşıyoruz. Bizim önceliğimiz ailemiz ondan sonra Fenerbahçe. Burada da fark yaratacağımıza inanıyoruz. Türk spor tarihinin en hazır ekibi ile geliyoruz."

Son olarak TFF seçimleri hakkında konuşan Sadettin Saran, "Seçim bir ay fark edecek ama kesinlikle bir değişim şart" dedi.

Yazarlar