Galatasaray Avrupa kulüpleri, Galatasaray'a gözü dikti! Genç oyuncu...

Avrupa kulüpleri, Galatasaray'a gözü dikti! Genç oyuncu...

23.10.2022 - 18:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, bu sezon şampiyonluk hedefliyor. Yaz transfer sezonunda, kadrosuna birçok yıldız isim dahil eden sarı-kırmızlı ekibe Avrupa devleri gözü dikti. Sezon başı Süper Lig devine transfer olan ve büyük olay yaratan genç futbolcuya Avrupa'dan talipler olduğu öğrenildi.

Avrupa kulüpleri, Galatasaraya gözü dikti Genç oyuncu...

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefliyor. Lige hızlı giriş yapan sarı-kırmızlı ekip, transfer döneminde yaptığı hamleler ile sezonun dikkat çeken takımlarından biri oldu. Öte yandan sarı-kırmızılara transferi büyük olay olan genç yetenek için dev kulüplerin scoutları harekete geçtiği öğrenildi. Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen’in yanı sıra İtalya Ligi takımlarından Sassuolo, Sampdoria ve Torino da genç yeteneği yakından takip ediyor.

Haberin Devamı

Galatasaray sezona yeni bir kadroyla girdi. Erden Timur yönetiminde transfer komitesi 13 yeni futbolcuyu renklerine bağladı. Galatasaray'ın bu sezon yaptığı 13 transfer: Leo Dubois, Abdulkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Sergio Oliveira, Haris Seferovic, Fredrik Midtsjö, Lucas Torreira, Dries Mertens, Mauro Icardi, Yusuf Demir, Mathias Ross, Milot Rashica ve Juan Mata...

Haberin Devamı

BİRÇOK İSİMLE YOLLAR AYRILDI

Aytaç Kara, Ryan Babel, Jesse Sekidika, Alpaslan Öztürk, Omar Elabdellaoui, Sofianne Feghouli, Semih Kaya, Arda Turan, Fatih Öztürk gibi isimlerle yollar ayrıldı. Halil Dervişoğlu, Erick Pulgar ve Inaki Pena gibi isimler kendi takımlarına döndüler. Genç oyuncular Atalay Babacan, Kaan Arslan, Berk Balaban, Batuhan Şen, Abdussamed Karnucu ve Süleyman Luş ise tecrübe kazanmaları için kiralandı.

Haberin Devamı

AVRUPA DEVLERİ DEVREDE

İtalyan medyasından calciomercato'nun haberine göre, Cimbom'un sezon başında 6 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Yusuf Demir'i Alman devi Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen'in yanı sıra İtalya Ligi takımlarından Sassuolo, Sampdoria ve Torino da yakından takip ediyor.

Avrupa kulüpleri, Galatasaraya gözü dikti Genç oyuncu...

BARCELONA 10 MİLYON EURO ÖDEMİŞTİ

2021 yılında İspanya devi Barcelona, Yusuf Demir'i kiralamak için Rapid Wien kulübüne 10 milyon euro satın alma opsiyonu şartı ile kadrosuna katmıştı. 2021-2022 yılı arasında Barcelona'ya gelen Demir, Katalan ekibi ile toplam 9 maça çıktı. Söz konusu maçlarda gol atamadı ve asist yapamadı.

MİLLİ TAKIM SORUNU

Bilindiği gibi Galatasaray, Avusturya Milli Takımı'nda yer aldığı için yabancı statüsünde yer alan Yusuf Demir'in yerli olarak oynaması için çalışmalarını sürdürüyor. Genç yıldız 8+3 kuralı nedeniyle Galatasaray'da çok az forma şansı buluyor.

Haberin Devamı

Avrupa kulüpleri, Galatasaraya gözü dikti Genç oyuncu...

YUSUF DEMİR'İN KARİYERİ

Büyük beklentilerin olduğu 19 yaşındaki genç futbolcu, kariyeri boyunca toplam 84 resmi maçta forma giydi. Çıktığı maçlarda 17 kez rakip kaleleri sarsmayı başardı. Bunun yanında takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi. Yusuf Demir'in şu anki piyasa değeri 9 milyon euro olarak gösteriliyor.

Yazarlar