Siyaset Yasal düzenleme ile ismi değiştireceğiz

Yasal düzenleme ile ismi değiştireceğiz

25.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı’nın TSK’ya yönelik ‘kimyasal silah’ iddialarına sert tepki göstererek “TTB Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir, gerekirse yasal düzenleme ile bu ismin değiştirilmesini sağlayacağız” dedi.

Yasal düzenleme ile ismi değiştireceğiz

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “kimyasal silah” kullandığı iddiasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “TSK’mızın yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan TTB Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenleme ile bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdim” dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3,5 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

BARTIN’DAKİ MADEN KAZASI: Ülkemizin bir daha böyle felaketlere maruz kalmaması için gereken çalışmaları yürütüyoruz. Bartın’daki benzeri kazaların önüne geçmek için atacağımız adımlar arasında bölgede madenciliğe özel meslek lisesi açma projesi de bulunuyor. Yaşanan kazaya yönelik ekibin iş güvenliğinden teknik eksiklere kadar her konu inceleniyor araştırılıyor. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Amasra’dan alınan dersler ışığında ülkemizdeki tüm madenlerin durumları baştan sona gözden geçirilmektedir.

MAYIN TEMİZLEME HIZLANACAK: Azerbaycan ziyareti vesilesiyle bölgeye canlılık getirecek bir diğer önemli adım olan mayınların temizlenmesi projelerini de hızlandırma kararı aldık. Azerbaycan ile diğer bazı kardeş devletlerin de katılımıyla 3’lü formatlarda ticaret, ulaştırma ve enerji alanlarındaki işbirliği hukukumuzu genişletecek çalışmalar yürütüyoruz. Dönüş yolunda son başbakanımız, halen partimizin genel başkan vekili Binali Yıldırım, İstanbul Milletvekilimiz Şamil Ayrım ile koruma görevlimizin yaralandığı kaza hepimizi üzmüştür. Ziyaret ettiğimiz yaralılarımızın hiçbirinin hayati tehlikesi olmadığını görmekten de memnuniyet duyduk. Kasım ayında Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi ve G20 Liderler Zirvesi’nin de aralarında olduğu çok önemli bir dizi yurtdışı programımız olacak.

Haberin Devamı

YENİ NESİLLERE EN BÜYÜK MİRAS: Cumhuriyetimizin 100. yılına büyük bir heyecanla, şevkle, coşkuyla hazırlanıyoruz. Bizim için bu yıldönümü yeni devletimizin ikinci asrının başlangıcını ifade eden bir takvim değişikliği olmanın ötesinde manaya sahiptir. İşte bu anlayışla Anadolu toprakları üzerinde son bin yılda kurduğumuz üçüncü devletimiz olan cumhuriyetimizi siyasi, ekonomik sosyal, diplomatik alanlarda milletçe hayalini kurduğumuz seviyeye çıkartacak atılımın adını Türkiye Yüzyılı koyduk. Ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz bu vizyon, yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Uzunca bir süredir hedeflediğimiz 2053 ve 2071 vizyonlarını, Türkiye Yüzyılı’nın inşası yolundaki basamaklar olarak görüyoruz. Üstelik bu atılımı, dünyada tarihi dönüşümün yaşandığı bir dönemde hayata geçiriyoruz. Dünya geçtiğimiz asrın ortalarına doğru faşizmin sultasından, 30 yıl önce de komünizmin hezeyanlarından kurtulmuştur. Bu dönemde de dünyamız parıltılı kavramların ambalajı içinde önümüze getirilen ve insan fıtratını bozarak onu yeniden felaketin eşiğine sürükleyen sapkın dayatmalardan kurtulacaktır.

Haberin Devamı

VATANDAŞA TÜRKİYE YÜZYILI ÇAĞRISI: Her alanda büyüyen, güçlenen, kalkınan, hak ve özgürlükleri genişleten Türkiye için çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı hedefimiz sadece milletimizin refahını yükseltmek, sadece ülkemizi bölgesel ve küresel güç haline getirme gayesi taşımıyor. Bu aynı zamanda inanç, kültür, medeniyet kökenimizi de yeniden ihya edeceğimiz bir atılımın adıdır. Bunun için 85 milyon vatandaşımızın her birine seslenerek diyorum ki, gelin Türkiye Yüzyılı’nı geçtiğimiz 20 yılda hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde hep birlikte inşa edelim. Gelin bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak hep birlikte Türkiye olarak cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’ü ülkemizin en büyük atılımının başlangıç noktası haline getirelim.

Haberin Devamı

TTB BAŞKANI’NI DEĞİŞTİRECEĞİZ: TSK’mızın yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenleme ile bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Terör örgütünün diliyle konuşan, ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir şahsın adının Türk ile başlayan bir kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği karara göre hem bu kişiyle hem de kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır.

Haberin Devamı

MESLEK ÖRGÜTLERİNE DÜZENLEME: Bu çerçevede Kabine toplantımızda ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını, meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı haline getiren terör örgütü destekçilerini buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız.

Aile merkezlerine iki kat artış

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ AİLE VURGUSU: Sizlerle aileye yönelik hizmetlerimizi genişletme amacı taşıyan yeni bir adımın müjdesini paylaşmak istiyorum. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik çalışmalar için kurduğumuz aile destek merkezleri ve sosyal dayanışma merkezlerimiz var. Kadın ne kadar güçlü olursa hem kendi hayatında hem çocuğunu yetiştirmede hem tüm aileyi ayakta tutmakta o derece başarılı olur. Son dönemde milli ve manevi değerlerimizi tahrip ederek aile yapımızı yıkmaya yönelik tehditlere karşı aldığımız tedbirleri, bu merkezlerimizi güçlendirerek tahkim ediyoruz. Bu amaçla halen faaliyette olan 330 aile destek merkezi sayımızı 656’ya, 47 sosyal dayanışma merkezi sayımızı 116’ya çıkarıyoruz. Önceliği de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya veriyoruz. Önümüzdeki yıl için bu merkezlerde yürütülecek faaliyetlere 1,2 milyar liralık kaynak ayırdık.

Yasal düzenleme ile ismi değiştireceğiz

Erdoğan, Yusuf İslam’ın konserini izledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, İngiliz müzisyen Yusuf İslam’ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konserini izledi. Cat Stevens ismiyle yaptığı albümlerle 1960 ve 1970’li yıllara damga vuran, 1977’de Müslüman olmayı seçen ve “Yusuf İslam” adını alan İngiliz sanatçı, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde konser verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan günün anısına Yusuf İslam’a vazo hediye ederken, eşi Emine Erdoğan ise kendisine çiçek takdiminde bulundu. Yusuf İslam ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şarkılarını seslendirirken çaldığı gitarı hediye etti.  ANKARA Milliyet