Siyaset Türk devletlerinden ombudsmanlar birliği

Türk devletlerinden ombudsmanlar birliği

23.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ekonomik, sosyal, askeri ve uluslararası konularda işbirliği içinde olan Türk devletleri, bu kez "ombudsman kardeşliği" kuracak. Türkiye öncülüğünde Türk Devletleri Ombudsmanlar Birliği oluşturulacak.

Türk devletlerinden ombudsmanlar birliği

ÖNDER YILMAZ Ankara - Kamu idarelerinde hak arama kültürü, kadınların ve çocukların haklarını aramada nasıl hareket edecekleri gibi toplumsal sorunlara ortak çözüm aranacak. KDK, geri itmeler sonucu 19 kişinin donarak can verdiği göçmen sorunu konusunda Yunanistan'ı da tüm dünyaya şikayet etti. BM, Uluslararası Göç Örgütü, Mülteciler Yüksek Komiserliği, AİHM, Avrupa Konseyi'ne mektup yaparak, batı ülkelerinde "vicdanı" olan insanları duyarlı hale getirmeye çalışan KDK, konuya ilişkin hazırladığı raporu yabancı dillere çevrilerek tüm dünyaya ulaştıracak.

Haberin Devamı

Türk birliği

Malkoç, ekonomik, sosyal, askeri ve uluslararası bir çok konuda ortak hareket eden Türk devletlerinin "ombudsmanlar birliği" kuracağını açıkladı. Malkoç, mart ayında hayata geçirilecek "ombudsmanlar birliği" için "bir buçuk ay içerisinde Mart'ta Türk Devletleri Ombudsmanlar Birliğini de kurmuş olacağız, protokollerimiz hazır, Kazakistan ombudsmanını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Türk ombudsmanlar birliği, kamu idarelerinde hak arama kültürü, kadınların ve çocukların haklarını aramada nasıl hareket edecekleri gibi toplumsal sorunlara ortak çözüm arayacak. Malkoç, "Türk devletlerindeki vatandaşlar herhangi bir sorunla karşılaştığında hangi ülkedeyse o ülkenin ombudsmanlığı üzerinden onların dertleri, sıkıntıları daha kolay giderilecek. Hukuki açıdan yol gösterilecek." dedi.