Siyaset Papandreu konuşurken Yunan uçakları Türk hava sahasını 5 kez ihlal etti

Papandreu konuşurken Yunan uçakları Türk hava sahasını 5 kez ihlal etti

08.01.2011 - 17:45 | Son Güncellenme:

.

Papandreu konuşurken Yunan uçakları Türk hava sahasını 5 kez ihlal etti

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan Başbakanı Papandreu’nun Erzurum’da Türk uçaklarının Yunan adaları üzerinde uçmasından yakındığı konuşmasını yaptığı 7 Ocak günü bir Yunan helikopterinin Türk hava sahasını 5 kez ihlal ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan bir açıklama, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun Erzurum’da Türk uçaklarının Yunan adaları üzerinde uçuşundan şikayet ettiği sıralarda aynı ihlalin bir Yunan helikopteri tarafından yapıldığını ortaya koydu. Genelkurmay açıklamasında açıklamada, "7 Ocak Yunanistan’ın Sakız meydanından kalkan, Yunanistan’a ait bir adet helikopter, Yenihisar Yarımadası/Aydın kuzeybatısında, 11 dakika süreyle hava sahamızı 5 kez ihlal etmiştir. Olay Dışişleri Bakanlığına bildirilmiştir" denildi. Söz konusu olay yeni yılda Türk hava sahasının Yunanistan kökenli ikinci ihlal oldu.

Daha önce de 4 Ocak’ta "Yunanistan’ın Tanagra Meydanından kalkan ve bu ülkeye ait M-2000 uçağı tarafından; Ege’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden Türk F-16 uçğına, saat 15.19’da, Sakız Adası güneyinden Midilli Adası güneyine kadar 14 dakika süre ile, radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu" açıklaması yapılmıştı. Bu olay 2011’in ilk Türk hava sahası ihlali oldu.

Haberin Devamı

Genelkurmay çok sayıda hava ihlali konusunda benzer açıklamalarını 2010 yılı boyunca sürdürdü. İhlal kanısı oluşan uçuşlar Dışişleri Bakanlığı’na bildiriliyor.

-EĞİTİM VE TATBİKAT UÇUŞLARI ENGELLEMELERİ DE VAR-

Yeni yılda ayrıca Limni, Ahikerya adası, Midilli ve Sakızadası yörelerinde Türk uçaklarının eğitim ve tatbikat uçuşlarına Yunanistan’ın yedi adet müdahalesi oldu.