Siyaset Man Adası davası tartışması

Man Adası davası tartışması

14.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı Man Adası iddialarıyla ilgili tazminat davasını Kılıçdaroğlu'nun kazandığını duyurdu.

Man Adası davası tartışması

ANKARA Milliyet - Çelik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu kez Yargıtay, Erdoğan'a ders verdi! Man Adası davalarında da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu haklı çıktı ve kazandık! Suç işleyen sözde hakimlerce (3 davada) verilen yüzbinlerce TL'lik kararlar Yargıtay tarafından bozuldu! Kazanmaya ve ders vermeye devam edeceğiz! Sözümüz söz!" ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

'Hepsini kaybediyor'

Kılıçdaroğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çelik’in paylaşımını alıntılayarak, “Kanmayın saraydaki şahsın davalarla yaptığı algılara. Hepsini kaybediyor birer birer...” notunu düştü.

Erdoğan'ın avukatı yalanladı

Çelik'in açıklamasının ardından Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'dan jet hızıyla yanıt geldi. Aydın, Erdoğan adına Kılıçdaroğlu aleyhine açılan manevi tazminat davalarının dördünün Yargıtay tarafından onanarak kesinleştiğine işaret ederek, bugün itibarıyla kesinleşen başka bir dosyanın bulunmadığını söyledi. Aydın, "Kesinleşen bu dosyalar nedeniyle Kılıçdaroğlu, asıl alacak ve ferileriyle birlikte toplam 165 bin TL ödemeye mahkum edilmiştir" dedi. Aydın "Yargıtay kararlarına atfen sosyal medya mecralarında yapılan bir kısım açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi bu nitelikteki açıklamalar ve haberler mahkeme kararlarının sorumsuzca çarpıtılmasından başka bir anlam da taşımamamaktadır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Borç muhtırası gönderildi

Aydın, sosyal medya hesabından da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Aydın paylaşımında, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına dikkati çekerek "Sayın Kılıçdaroğlu, bu tweet'i attığı gün, Cumhurbaşkanı’mıza manevi tazminat olarak 103.863.97 TL ödeme yapmak zorunda kaldı. Yetmedi kendisine bakiye borç muhtırası da gönderildi. İnsan hayret ediyor. Ülkeyi yönetmeye talip olmasalar hiç üzerinde durmayacağım" mesajını yazdı.