Siyaset Damal'da çıkan Atatürk silueti tescillendi

Damal'da çıkan Atatürk silueti tescillendi

05.07.2012 - 15:26 | Son Güncellenme:

.

Damalda çıkan Atatürk silueti tescillendi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Damal’da bir doğa olayı olarak ortaya çıkan Atatürk siluetinin artık resmi kurumlarca da tescillendiğini söyledi.

Öğüt, Meclis’e düzenlediği basın toplantısında, Damal’daki Atatürk siluetinin dünyaya tanıtılmasıyla ilgili projeler hakkında bilgi verdi.

Ardahan’ın Damal ilçesinde yaz aylarında beliren Atatürk siluetiyle ilgili ”Damal Siluetini Tanıtma ve Koruma Derneği”nin başına ”Atatürk” ibaresinin konulması talebine, İçişleri Bakanlığı’nın 27 Haziran’da resmi bir yazıyla izin verdiğini belirten Öğüt, bu izinden ötürü İçişleri Bakanı’na teşekkür etti.

Öğüt, derneğin bundan sonraki adının, ”Atatürk’ün Siluetini Tanıtma ve Yaşatma Derneği” olacağını belirterek, ”İçişleri Bakanlığı da üniversitelerden ve ilgili kurumlardan götürdüğümüz belgeler ışığında ’evet uygundur, burada Atatürk çıkıyor’ diye resmi olarak tescil etti. Atatürk’ün siluetini yasallaştırdık” diye konuştu.

”Bu doğa olayı eşsiz bir mucize. Güneş batarken Atatürk doğuyor. Bu Allah tarafından, liderler arasında sadece Atatürk’e nasip olmuştur” diyen Öğüt, herkesi 7 Temmuz’da Damal’da başlayacak festivale davet etti.

Öğüt, bu doğa olayını bütün dünyaya tanıtmak istediklerini, bunun için de bölgede oteller, sosyal tesisler, otoparklardan oluşan projelerin hayata geçmesi gerektiğini vurgulayarak, ilgili kişi ve kurumlarla bu konuda görüşmelerin yapıldığını kaydetti.

Bu tür projelerin, sürekli göç veren Damal’a ve Ardahan’a da ekonomik bakımdan katkı sağlayacağını dile getiren Öğüt, basın toplantısında gazetecilere Damal’da güneş batarken beliren Atatürk siluetiyle ilgili bir slayt izletti