SiyasetÇavuşoğlu-Dendias görüşme beklentisi

Çavuşoğlu-Dendias görüşme beklentisi

07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Yunanistan’ın yeniden başlatılması için niyet beyanı ortaya koyduğu ve ön görüşmeleri de yapılan “61. Türkiye-Yunanistan İstikşafi Görüşmeleri” öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın yarın Slovakya’nın başkenti Bratislava’da görüşmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu-Dendias görüşme beklentisi

Çavuşoğlu, Küresel Güvenlik Forumu’na (GLOBSEC) katılmak üzere yarın Bratislava’ya gidiyor. Çavuşoğlu, forum kapsamında düzenlenen “Bölgesel ve Küresel Güvenlikte Türkiye’nin Rolü” panelinde konuşmacı olacak. İki gün sürecek forumun konuşmacıları arasında Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da yer alıyor. Forumdaki konuşmasının yanı sıra Çavuşoğlu’nun Dendias ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Buluşmanın gerçekleşmesi halinde Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim dönemi sonrası üst düzey yüz yüze ilk görüşme yapılmış olacak. Bu buluşmada istikşafi görüşmelerin yol haritasının da ele alınacağı belirtiliyor.