FutbolSivasspor'a Spor Kompleksi müjdesi

Sivasspor'a Spor Kompleksi müjdesi

25.02.2015 - 11:36 | Son Güncellenme:

Sivas'ta uluslararası standartlara sahip tesislerin yer aldığı devasa spor kompleksinde çalışmaların gelecek yıl tamamlanmayı planladığı belirtildi.

Sivasspora Spor Kompleksi müjdesi

Gültepe Mahallesinde 300 dönüm alana kurulan komplekste atletizm stadyumu, gençlik merkezi, tenis kortu, futbol ve basketbol sahaları bulunuyor. Komplekste, yeni futbol stadyumu ile spor salonu ve yüzme havuzu yapım çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, yaptığı açıklamada, spor kompleksinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kompleksin yaklaşık 300 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Kılıç, komplekste yer alan yeni stadyumun inşaatının Eylül ayında tamamlanacağını kaydetti.

Gençlik merkezi binasının tamamlandığını ifade eden Kılıç, "Atletizm stadyumu inşaatı tamamlandı ve hizmete başladı. Dört bin seyirci kapasiteli spor salonu inşaatımız devam ediyor, yüzde 50'ler seviyesinde ve inşallah bu senenin sonunda tamamlanacak. Yüzme havuzunun ihalesi ve yer teslimi yapıldı. İnşallah yüzme havuzu da 2016 yılının sonlarına doğru tamamlanacak" dedi.

Modern ve uluslararası standartlara sahip tesislerle Sivas'ta spor altyapısını güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Burası aynı ada içerisinde ilave yapılacak tesislerin yatırım programına alınmasıyla Türkiye'nin tek ada içerisindeki en büyük spor kompleksine haiz olacak. Sivas'taki tesisler, 1970-1980'li yıllarda yapılmış hatta 1950 yılında yapılmış spor tesislerimiz var. Bunların standardı düşük ve uluslararası standarda haiz değil. Sivas, 2012 yılında başlayan çalışmalarla yepyeni bir spor kompleksine kavuşuyor. Uluslararası standartlarda spor tesisleri yapılıyor. Bununla spor faaliyetleri de gelişecek. Sivas, birçok branşta milli sporcular yetiştiriyor ancak kulüplerimizin tesisleri yeterli değil. Bu nedenle ilimizdeki başarılı bazı sporcularımız il dışına gidiyor."

Gençlik ve Spor Bakanlığının Sivas'a yaptığı yatırımların tutarının 300 milyon lira civarında olduğunu belirten Kılıç, "Güzel bir çalışma oluyor ve standardı yüksek tesislere kavuşacağız. Spor kompleksimizdeki tesislerin tamamlanmasını 2016 yılı sonu olarak planlıyoruz" diye konuştu

KEŞFETYENİ
Melek Mosso'nun klozetinden çıktı! 'Kanım çekildi resmen'
Melek Mosso'nun klozetinden çıktı! 'Kanım çekildi resmen'

Cadde | 16.03.2025 - 12:18

Melek Mosso ve eşi Serkan Sağdıç, Bali'de tatillerine devam ediyor. Instagram hesabından paylaşım yapan Melek Mosso, korkutan bir görüntü gösterdi.

Yazarlar