GündemŞırnak ve Nusaybin'de 3 şehit

Şırnak ve Nusaybin'de 3 şehit

20.03.2016 - 14:42 | Son Güncellenme:

ŞIRNAK’ta, barikat ve hendeklerin kaldırılması ve il merkezinde bulunan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ederken, bugün Yeşilyurt mahallesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.PKK'lıların açtığı ilk ateşte bir özel harekât polisi şehit oldu. Şehit olan polisin naaşı Şırnak Asker Hastanesi Morgu'na getirildi. Aynı mahallede bugün sabah saatlerinde de çıkan çatışmada 1 asker daha şehit olmuştu.

Şırnak ve Nusaybinde 3 şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Şırnak'ta ise güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

Haberin Devamı

Nusaybin'de 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte başlayan operasyon sürüyor. İlçede Dicle ve Fırat mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 polis şehit oldu, 7 polis yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla kaldırıldıkları İlçe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İlçede operasyon sürüyor.


Öte yandan Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan barikat ve çukurların büyük bir bölümünün temizlenmesiyle askerler de mahallelere girmeye başladı. Askerin mahallelere girmeye başlamasıyla birlikte sokaklardan da çatışma sesleri yükseldi. Çatışmaların yaşandığı mahallelerden patlama ve silah sesleri geliyor. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortaklaşa düzenlediği ’Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi’ operasyonu kapsamında dün gece 13 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısının 28’e ulaştığı bildirildi. Devam eden operasyonlar kapsamında 6 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi. Operasyon boyunca imha edilen patlayıcı sayısı ise 39 oldu. Ayrıca PKK’lılar tarafından asker ve polislerin mahalleye girişlerini engellemek için kurulan 3 tane barikat da kaldırıldı.

ŞEHİT SAYISI 2'YE ÇIKTI
Şırnak merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında akşam saatlerinde sıcak temas sağlandı. PKK'lıların açtığı ilk ateşte bir özel harekât polisi şehit oldu. Şehit olan polisin naaşı Şırnak Asker Hastanesi Morgu'na getirildi. Aynı mahallede bugün sabah saatlerinde de çıkan çatışmada 1 asker daha şehit olmuştu.

Şehit komiser yardımcısının eşi Adıyaman'da, annesi Hatay'da acı haberi aldı
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bugün PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan komiser yardımcısı Ayhan Kıymacı'nın acı haberi, eşi Nurcan Kıymacı'ya Adıyaman'da, annesi Nefide Kıymacı'ya Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde verildi.
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görev yaparken 15 gün önce geçici olarak Nusaybin'e giden komiser yardımcısı Ayhan Kıymacı, bugün teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü. 16 yıllık polis Ayhan Kıymacı'nın şehit olduğu haberini eşi Nurcan Kıymacı'ya, Adıyaman'daki evine giden Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve eşi Ayşe Salmaner verdi. Nurcan Kıymacı, haberi alınca çocukları 8 yaşında kızı Nefide ve 5 yaşında oğlu Ahmet'e sarılarak gözyaşı döktü.
Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, şehit eşi Nurcan Kıymacı ve çocuklarını, bir ekiple yarın cenaze töreninin yapılacağı Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne gönderdi.

Haberin Devamı

ANNESİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
Şehit komiser yardımcısı Ayhan Kıymacı'nın acı haberi aynı zamanda Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde oturan annesine de ulaştı. Dörtyol İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Turan, Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ataş, sağlık ekipleriyle birlikte Nefide Kıymacı'nın evine giderek, oğlu Ayhan'ın şehit olduğu haberini verdi.
Eşi Sadi Kıymacı yıllar önce ölen Nefide Kıymacı, 7'si kız 12 çocuğundan en küçüğü olan Ayhan'ın da şehit olduğu haberini alınca sinir krizleri geçirdi. Şehit annesi Nefide Kıymacı'ya hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Haberi duyan şehidin kardeşleri ile yakınları ve komşuları da eve akın etti. Şehit evine Türk bayrakları asıldı.
Şehit komiser yardımcısı Ayhan Kıymacı, yarın düzenlenecek törenle Dörtyol İlçesi'ne bağlı Yeşilköy Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan'ın Bursa'daki babaevine acı haber ulaştı
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan'ın Bursa'nın Karacabey ilçesindeki ailesine acı haber verildi.
İlçeye bağlı Bayramdere Mahallesi'ndeki şehidin babaevine giden askeri yetkililer, acı haberi aileye verdi.
Evli ve 3 çocuk babası olan Turan'ın ailesi, büyük üzüntü yaşadı.
Şehidin babaevine ve çevredeki bazı evlere Türk bayrağı asılırken, acı haberi alan komşular başsağlığı dilemek için eve akın etti.
Bingöl'de ikamet ettiği ve geçici görevlendirmeyle iki aydır Şırnak'ta bulunduğu öğrenilen Turan'ın cenazesinin, salı günü öğle vakti kılınacak namazdan sonra Bayramdere Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Çorum'a şehit ateşi düştü
Şırnak'ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polisi 28 yaşındaki Emre Beker'in memleketi Çorum'daki baba evine acı haber ulaştı.
Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen evli ve 1 çocuk babası olan Özel Harekat Polisi Emre Beker'in şehadet haberi, memleketi Çorum'daki ailesine emniyet yetkilileri tarafından verildi. Baba Uğur Eker’in evine giden yetkililer, ailenin merkeze bağlı Ovasaray Köyü'nde akraba ziyaretine gittiklerini öğrendi. Bunun üzerine köye giden yetkililer,anne Urkiye ve baba Uğur Eker çiftine oğullarının şehadet haberini verdi. Acı haberi alınca fenalık geçiren aile bireylerine 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.
Eker ailesi daha sonra Çorum’daki evlerine getirildi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve vatandaşlar da acı haber üzerine eve taziyeye geldi. Şehit Emre Beker'in, 6 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtilen şehit Beker'in, Kahramanmaraş'ta bulunan eşi ve 4 yaşındaki oğlu Emir'i Çorum'daki ailesinin yanına gönderdiği öğrenildi.
Baba Uğur Beker’in Çorum merkezdeki bir camide imamlık yaptığı, şehidin bir kız kardeşi bulunduğu belirtildi. Şehit Beker'in naaşının yarın Şırnak'taki törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na, buradan da karayoluyla merkeze bağlı Boğabağı Köyü'ne getirilerek, ikindi namazının ardından toprağa verileceği ifade edildi.