GündemSilvan'da gergin anlar...

Silvan'da gergin anlar...

12.11.2015 - 18:27 | Son Güncellenme:

Silvan'daki sokağa çıkma yasağında 10. gün...

Silvanda gergin anlar...

Silvan’da sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallelere girmek isteyen HDP’lilere izin verilmeyince olay çıktı. Tazyikli su ve gazla polis müdahale ederken HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın başına gaz fişeği kapsülü isabet etti

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ile milletvekillerinden oluşan heyet bugün öğleden sonra Silvan’a gitti. Burada toplanan kalabalık gruplarla birlikte HDP’liler sokağa çıkma yasağının bulunduğu Tekel, Mescit ve Konak mahallelerine yürümek istedi. Aralarında Figen Yüksedağ’ın da bulunduğu grup bir süre yürüdükten sonra önleri zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri tarafından kesildi.

Polis yetkililer, HDP’lilerin mahalleye giremeyeceğini belirterek, dağılmalarını istedi. Bunun üzerine HDP’liler ile polis yetkilileri arasında tartışma çıktı. Bu sırada grupla güvenlik güçleri arasında itiş- kakış olurken, polis güvenlik gerekçesiyle izin verilmeyeceğini bildirerek dağılmalarını istedi.

Haberin Devamı

GAZ FİŞEĞİ YÜKSEKDAĞ'A İSABET ETTİ

Grup dağılmayınca polis, tazyikli, biber gazı ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Çıkan olaylar sırasında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ gazdan etkilenirken, üzeri de ıslandı. Arbede sırasında bazı milletvekillerinin de yere düştüğü görüldü. Bu sırada atılan bir gaz fişeği kapsülünün Figen Yüksekdağ’a geldi.

Bir süre devam eden olayların ardından HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, polis müdürleriyle bir görüşme daha yaptı. Polisin, girişlerine izin vermeyeceğini bildirmesi üzerine HDP’liler bölgeden ayrılarak Silvan Belediyesi’ne geçti.

50 TERÖRİST İDDİASI...

Öte yandan ilçede terör örgütünün talimatıyla uygulanmak istenen sözde "öz yönetim" ilanının ardından yollara hendek kazıp, patlayıcı yerleştirenlere yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sürüyor.
Yetkililer, ilçede hala patlayıcıyla tuzaklanan 15 hendek ile 500'e yakın roketatar mermisinin bulunduğu, yaklaşık 50 teröristin söz konusu 3 mahallede mevzilendiğini belirtti. Dün yapılan operasyonda güvenlik güçlerine teröristlerce 50 roketatarlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.
ÇOK SAYIDA AİLE GÖÇ GETTİ
Hendek ve barikatların bulunduğu mahallelerde teröristlerin saldırılarından ve sivillere baskılarından rahatsızlık duyan çok sayıda vatandaş, evini terk etmek zorunda kaldı. Bazı aileler, yanlarına aldıkları bazı eşyalarla ilçede daha güvenli mahallelerde yaşayan yakınlarının yanına yerleşmeyi tercih ederken, bazıları ise ilçe dışına göç etti.