Sigorta ‘Doğadaki enerji gücü güvence altında’

‘Doğadaki enerji gücü güvence altında’

19.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sürdürülebilir bir dünya için en kritik adımlardan biri alternatif enerji endüstrisi. Fosil yakıt karşıtı şirketlere her gün bir yenisi ekleniyor, yeşil ve çevre dostu şirketler alternatif enerji arayışına giriyor. Şirketlerin bu alanda aldığı küresel aksiyonlar, sigorta korumasını da beraberinde getirirken sigorta şirketleri de bu alanda sunduğu çözümleri yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor.

‘Doğadaki enerji gücü güvence altında’

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ve Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, yenilenebilir enerji ve sigorta sektörü arasındaki ilişki hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Risk yönetimi

Deprem, sel gibi afetlerin yeşil dönüşümün sigortalanması noktasında birtakım sorunlara yol açtığını ifade eden Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, son dönemde sektörlerin sigortaya erişimde zorlandıklarına ilişkin bir söylem yayıldığını belirtti. Hem varlık değerindeki artışların primlerdeki artışı hem artan maliyetlerin fiyatlardaki artışa yansıması dolayısıyla bunların hepsinin birleşince bir çarpan etkisi oluşturduğunu söyleyen Ahmet Yaşar, “Risk algısı artık arttı. Dolayısıyla risk yönetiminin önemi son derece arttı” şeklinde konuştu.

Kurumsal risklere odaklı bir sigorta şirketi olarak yenilenebilir enerjinin vazgeçilmez bir alan olduğunu söyleyen Corpus Sigorta Genel Müdürü Murat Şişli, “Hedeflemiş olduğumuz segmentler ve sürdürülebilirlik politikalarımız dolayısıyla enerji yatırımları bizim için hedef riskler arasında, yenilenebilir enerji alanında ise rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımları bizim için önem taşımakta. Sigorta şirketleri her zaman sektörlerin önünde olmalı çünkü biz sigortaladığımız risklerin detaylarını çok iyi bilmek durumundayız” dedi.