Son dakika sigara kullanımı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sigara kullanımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sigara kullanımı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.809 sigara kullanımı haberi bulunmuştur.
400 milyon KOAH'lı var! Sabah öksürüğüyle sinyal veriyor: 'Elektronik sigara masum değil'KOAH, tedavi edilmediğinde birçok sıkıntıyı da beraberinde getiren bir sağlık problemi. Her yıl kasım ayının 3. çarşambası kutlanan Dünya KOAH Günü'nde Doç. Dr. Serap Duru, Milliyet.com.tr’ye konuştu. Kovid-19 pandemisinin KOAH hastaları üzerindeki etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Duru, masummuş gibi gösterilen elektronik sigara tehlikesine dair de önemli detaylar paylaştı, erken KOAH belirtileri hakkında bilgi verdi.
Sararmış tırnaklara doğal çözüm! Haftada 2 kez uygulayınca bembeyaz oluyorTırnakların sararması hem estetik açıdan rahatsız edici hem de altta yatan bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Sigara kullanımı, oje kalıntıları, kimyasal maddeler ya da mantar enfeksiyonları bu duruma neden olabilir. Ancak tırnaklarınızı sağlıklı ve doğal bir görünüme kavuşturmak için evde uygulayabileceğiniz etkili ve doğal yöntemler mevcut.
Uzmanlar bilgilendiriyorSağlığımız en kıymetli hazinemiz. Onun değerini kaybetmeden bilmemiz ve kontrollerimizi düzenli yaptırmamız gerekiyor. Özellikle son zamanlarda çok gündemde olan konular vitamin kullanımı ve ekran bağımlılığı...
Sararan tırnakları tertemiz yapıyor! Haftada birkaç kez tekrarlayın, sonuç efsaneSararan tırnaklar, estetik açıdan rahatsızlık veren bir durum olabilir. Bu sorunun altında genellikle tırnaklara uygulanan kimyasallar, sigara kullanımı ya da bazı sağlık sorunları yatabilir. Ancak, evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle sararan tırnaklarınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.
Tehlike ilkokula kadar indi: Başladığınızın 3. ayında yoğun bakıma sürüklüyorGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, ülkemizde kullanımı, ilkokul çağlarına kadar inen e-sigara konusundaki tehlikeye dikkat çekti. Prof. Dr. Çuhadaroğlu, 'E-sigara ürünleri sigaraya göre çok daha hızlı ciddi tablolara yol açıyor. Başladığınızın 3. ayında yoğun bakıma kadar gidebilecek problemlerle karşılaşma riskiniz var.' dedi.
Aşırı sıcak burun kanamasını tetiklerYaz aylarında burun kanamaları kuru hava, susuzluk, alerjiler ve aşırı sıcağa maruz kalma gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir. Çocuklarda ya da ileri yaşta çoğunlukla kısa süreli ve hafif şiddette olan burun kanamaları, kimi zaman sağlığı tehdit eden ciddi sonuçlar doğurabilir. Memorial Antalya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. İsmail Önder Uysal, burun kanamalarının sebepleri, tedavi yöntemleri ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi…
ALS tedavisindeki yeni gelişmeler hastalığın ilerleyişini yavaşlatıyorBeyin ve omurilikte yer alan kasları kontrol eden motor sinir hücrelerinin, geri dönüşümsüz kaybına yol açan ilerleyici bir hastalık olan ALS’nin (Amyotrofik Lateral Skleroz) tedavisindeki son gelişmeler, hastalığın ilerleyişini yavaşlatmak adına umut verici.
‘Uzaktan yönetmen olabilirim’“Mavi Kadife”, “Fil Adam”, “Kayıp Otoban” gibi kült yapımlara imzasını atan ünlü yönetmen David Lynch, uzun süre sigara kullanımı nedeniyle amfizem hastalığına yakalandığını ve Kovid-19 riski sebebiyle evden çıkamadığını açıkladı.
Pankreas kanseri tedavisinde yeni yöntem Radyoaktif Fosfor (P32)Son yıllarda görülme sıklığında hızla artış gösteren pankreas kanseri, hayati riske neden olan agresif kanserlerin başında geliyor. Pankreas kanserinin tanı ve tedavisindeki gelişmeler, hastaların tedavi edilme oranını önemli ölçüde artırabiliyor. Pankreas kanserinin yeni tedavi yöntemlerinden ‘Radyoaktif Fosfor (P32)’ artık Türkiye’de de uygulanıyor.
Ağrıyla başladı, sonra göğüs uçları içine göçtü! 'Maalesef erkeklerde daha öldürücü'59 yaşındaydı ve uzun süredir göğüslerinde ağrı hissediyordu. Kısa süre sonra koltuk altında bir kitle eline geldi. Devamında göğüs uçları da içine çökünce endişeyle soluğu doktorda aldı. Yapılan tetkikler sonucunda konulan teşhis ise hem ailesini hem kendisini şoke etti.
Saç ekimi sonrası ortaya çıkan görüntü mahkemede bitti: Ayıplı işlemİstanbul'da yaptırdığı saç ekim işleminin başarısız olduğunu iddia ederek saç ekim merkezine başvuran avukat Burakhan Meydan, 'tekrar ekim yapalım' teklifiyle karşılaştı. Teklifi kabul etmeyip, ücret iadesini talebi de olumsuz karşılanınca Meydan, hukuk yoluna başvurdu. Mahkeme bilirkişi raporu doğrultusunda saç ekim işlemini eser sözleşmesi kapsamında kabul etti. Mahkeme, saç ekim merkezinin ayıplı işlem yaptığını belirterek kararını açıkladı
Saç ekimi sonrası ortaya çıkan görüntü mahkemede bitti: Ayıplı işlemİstanbul'da yaptırdığı saç ekim işleminin başarısız olduğunu iddia ederek saç ekim merkezine başvuran avukat Burakhan Meydan, 'tekrar ekim yapalım' teklifiyle karşılaştı. Teklifi kabul etmeyip, ücret iadesini talebi de olumsuz karşılanınca Meydan, hukuk yoluna başvurdu. Mahkeme bilirkişi raporu doğrultusunda saç ekim işlemini eser sözleşmesi kapsamında kabul etti. Mahkeme, saç ekim merkezinin ayıplı işlem yaptığını belirterek kararını açıkladı.
Elektronik sigara astımı tetikleyebilirFransa tek kullanımlık elektronik sigaraları yasaklamaya hazırlanırken, uzmanlar gençler arasında hızla yaygınlaşan elektronik sigaranın, astıma yol açtığı uyarısında bulunuyor.
Bu semptomlara dikkat! Prof. Dr. Özlü uyardı: Her yaşta ölümcül olabilirKaradeniz Teknik Üniversitesi’(KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19 pandemisi sırasında ölenlerin büyük kısmının zatürre gelişen olgularda meydana geldiğini belirterek uyardı.
Kısır çiftlerin yüzde 30’undan erkek sorumlu! Tütün kullanımı sperm kalitesini düşürüyorKısırlığın kadına, erkeğe veya her ikisine bağlı sebeplerle ortaya çıkabildiğini söyleyen Op. Dr. Birgi Ercili, ancak erkek bireylerde görülen kısırlıkta çoğu zaman utanma ve çekinme duyguları nedeniyle tanı-tedavi süreçlerinin gecikebildiğini dolayısıyla bebek sahibi olma şansının azalabildiğine dikkat çekti.
İlaç gibi hareketBugün ekim ayının ilk gününe merhaba diyerek uyandık. Ekim ayının ilk haftası Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Ben de fiziksel aktivitenin vücudumuza olan destekleyici etkisini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?Sağlıklı bir ömrün anahtarı; kalp ve damar sağlığınızı korumaktan geçiyor. Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal YöntemlerÖksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
40 yaş üstü için ses teli kanseri uyarısı! 'Çözüm kendi kanınızda olabilir'Birçok kişi gün içinde konuştuğu esnada boğazında acı veya zorlanma hissettiğinde bunun gelip geçici bir durum olduğunu düşünüyor olsa da bu durum her zaman böyle olmayabilir. Uzmanlara göre 2 haftadan fazla süren bu tarz şikayetler ses tellerinde bazı problemlerin olduğunun habercisi olabilir.
'Evlilikleri bitiriyor' diyerek açıkladı! 'Horlamanın bir çözümü var'Çeşitli sağlık sorunları beraberinde farklı rahatsızlıklara da sebebiyet vererek hayat kalitesinde ciddi düşüşlere neden olabiliyor. Bunlardan birisi de birçok nedene bağlı olarak gelişebilen horlama. Uzmanlara göre horlama, evlilikleri bile bitirebilecek bir sebep olabiliyor. Ancak iyi haber: Çözümsüz değil!
400 milyon kişi etkileniyor! 'Dünya genelinde en sık görülen hastalıklardan'Hava yollarının daralması ile nefes almayı güçleştiren ve ataklar halinde yaşam boyu devam eden astım, dünya genelinde en sık görülen, bulaşıcı olmayan kronik solunum hastalıkları arasında yer alıyor. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda 2025 yılında astım nedeniyle dünyada 400 milyon kişinin etkilenebileceği öngörülüyor.
Sigara Kullanımı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.