Oyun Nintendo Wii, Avrupa ile aynı anda Türkiye'de...

Nintendo Wii, Avrupa ile aynı anda Türkiye'de...

12.12.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nintendo Wii, 7 – 10 Aralık tarihleri arasında TrendShow’da düzenlenen tanıtım etkinliğiyle Avrupa’yla aynı anda Türkiye pazarında satışa sunuldu

Nintendo Wii, Avrupa ile aynı anda Türkiyede...

Aylardır piyasaya sürülmesi beklenen Nintendo’nun üstün özellikli oyun konsolu Wii, 7 – 10 Aralık tarihleri arasında TrendShow’da düzenlenen tanıtım etkinliğiyle Avrupa’yla aynı anda Türkiye pazarında satışa sunuldu. Wii, tüm hareket, refleks ve mimikleri oyunun içine katarak oyuna farklı bir boyut getiriyor.

Nintendo Wii’nin Avrupa’yla aynı anda Türkiye pazarına sunulduğunu belirten Nintendo Türkiye Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu, “Geçen ay bir ön lansman yapmıştık. Geçen bu sürede aldığımız ön sipariş sonuçlarına baktığımızda amacımıza ulaşmış olduğumuzu görüyor ve mutluluk duyuyoruz. Nintendo Wii, oyun dünyasına yepyeni bir soluk getirdi. Her yaştan kullanıcıya göre tasarlanan özel kumandası sayesinde herkese benzersiz bir oyun deneyimi yaşatıyor'' dedi. Wii’nin 2 Aralık Cuma günü Japonya'da piyasaya çıktığı günden beri 650.000 adet sattığını belirten Çolakoğlu, Amerika'da ise ilk 9 günde 600.000 adet satılan konsolun Türkiye ve Avrupa lansmanı ile birlikte sene sonuna kadar dünya çapında 4.000.000 rakamına ulaşmasının beklendiğini belirtti.

Wii’nin Türkiye’de tavsiye edilen perakende satış fiyatı 799 YTL olarak belirlendi. Wii oyunları ise 149 YTL’den satılıyor.