25.09.2018 - 12:13 | Son Güncellenme:
Sarımsak insan sağlığını olumlu yönde etkiler. Alternatif tıbbın vazgeçilmez kaynağından biri olan sarımsağın yararlarına ilişkin bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.
SARIMSAĞIN FAYDALARI
-Atardamar kireçlenmelerine iyi gelir.
-Yaraları ve çıbanları iyileştirme özelliği vardır.
-Akciğer, karaciğer, safra ve kalbin daha dayanıklı olmasına yardım eder.
-Mide ve bağırsaklardaki zararlı maddeleri temizler.
-Bakteriler üzerinde temizleyici bir etki yapar.
-İştahı açar.
-Soğuk kış aylarında hastalıklara karşı direncinizi arttırır.
-Krampları yok eder.
-Tansiyonu düşürür.
-Ateşi düşürür.
-Bağırsak gazlarını düzene sokarak hazımsızlık problemini ortadan kaldırır.
-İdrar yollarında taş oluşumunu önler.
-İdrar söktürür.
-Kabızlığa iyi gelir.
-Saç dökülmesini azaltır.
SARIMSAK NASIL TÜKETİLMELİDİR?
Sarımsağı isterseniz çiğ, isterseniz de pişmiş olarak tüketebilirsiniz. Bununla birlikte sarımsağın soğan kısmına ek olarak taze olan kısmı da çokça tercih edilmekte ve fayda
sağlamaktadır. Genel anlamda dirençli olmak için sarımsak tüketiyorsanız çiğ tüketmeniz yararı çabuk görmeniz açısından yardımcı olacaktır. Bununla birlikte sarımsağı farklı kürler ve içeriklerde kullanarak yalnızca belli başlı bir hastalığa iyi gelmesi için de kullanabilirsiniz. Pişmiş sarımsak da içerdiği etken maddelerle size yararını aynı şekilde gösterecektir.
Sarımsağı çiğneyerek almak direnci sağlamak açısından faydalıdır. Bununla birlikte yemeklerinizin içerisinde tatlandırıcı olarak da kullanabilir, bu sayede lezzetli ve sağlıklı yemekler yiyebilirsiniz. Son zamanlarda taze kısmı da salatalarda ve yemeklerde sıkça kullanılıyor.