Gündem25 Aralık için Erdoğan ve Fidan ifadeye çağrıldı

25 Aralık için Erdoğan ve Fidan ifadeye çağrıldı

12.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ifadesinin alınması için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazdı.

25 Aralık için Erdoğan ve Fidan ifadeye çağrıldı

Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasına ilişkin ’usulsüzlükler yaptığı’ iddiasıyla aralarında bir numaralı şüpheli olarak yer alan Fethullah Gülen’in de bulunduğu 69 şüpheli hakkında açılan davada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya ilişkin taraflara tebligat göndermeye başladı.

Haberin Devamı

Müşteki sıfatı

Tutuksuz sanıklar ile İstanbul’da ikamet eden müştekilere duruşma gününe çağrı için tebligat yapan mahkeme heyeti, İstanbul dışında ikamet eden “müştekiler”in ise bulundukları ilde ifade vermeleri için Ağır Ceza Mahkemelerine talimat yazdı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davada müşteki olarak yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan ve damatı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu’nun ifadelerinin alınması için Nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazdı. İddianamede Başbakan Ahmet Davutoğlu ise ’mağdur’ sıfatıyla yer aldı.