PazarBoğaz'da Kilis sarayı

Boğaz'da Kilis sarayı

04.02.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Emirgan'da açılan ve modern bir sarayı andıran Kilisli Palace'ın mönüsünde Kilis yöresine özgü yemeklerin yanı sıra et ve kebap çeşitleri de yer alıyor

Boğazda Kilis sarayı

Mehmet Şahiner, Özcan Karamahmutoğlu ve Adem Aydın'ın sahibi olduğu Kilisli Palace'ın dekorasyonu Emre Özgüder'e ait. Dekorasyonun modern bir sarayı andırması amaçlanmış. Kahverengi ve krem rengi lokantaya hakim. Alt ve üst katta localar ve köşeli oturma grupları bol muhabbetli sofralar için tasarlanmış. Mekanda kullanılan koltuk, perde ve minder kumaşları Aykut Hamzagil tarafından özel olarak dokunmuş. Bar bölümünün arkasına bir akvaryum yer alıyor.Açık fırın masaların tam karşısına yerleştirilmiş. Böylece pide ve lahmacunların nasıl pişirildiğini görmek mümkün oluyor. Kilisli Palace'ta şirket yemekleri için 30 kişilik VIP salonu olduğunu da belirtelim. Beylikdüzü'nde 1999'dan beri hizmet veren Kilisli, ikinci şubesiyle Boğaz'a açıldı. Emirgan'da, iki katlı yeşil bir villada yer alan mekan, Kilisli Sarayı anlamına gelen Kilisli Palace adını aldı. Mönüde Kilis yöresine özgü yemeklerin yanı sıra et ve kebap çeşitleri de yer alıyor. Mekanın iletişim yöneticisi Begüm Karamahmutoğlu, "Kilis'te Türkler, Araplar, Süryaniler, Ermeniler ve Yahudiler yüzyıllar boyunca bir arada yaşamış. Kilis mutfağı tüm bu kültürlerin mutfağının harmanlanmasıyla ortaya çıkmış. Bu kente ait mutfak, malzeme açısından çok zengindir ve neredeyse tüm yemeklerin meşakatli ve uzun bir hazırlanış süresi vardır" diyor.Buradaki kebap ve lahmacunlar diğer mekanlarla kıyaslandığında daha hafif. Çünkü kuyrukyağı ve içyağı kullanılmıyor. Özcan Karamahmutoğlu'nun söylediğine göre yağı şapır şapır damlamayan lahmacuna Kilisli'de alışıyormuş müşteriler. Yoğurtlu köfte, ekşili yahni ve sarmısak aşı mönünün çorbalar bölümünde yer alıyor. Biber ve domates salçası, peksimet, ceviz içi ile baharattan oluşan muhammara, humus, Kilisli kadınların hazırladığı içliköfte ve kuru dolma başlangıçlardan birkaçı. Kebap seçenekleri arasında oruk kebabı, patlıcanlı kebap ve fıstıklı kebap bulunuyor. Beyaz kadayıf ve fıstıkla yapılan belluriye, Kilisli Palace'ın en çok sevilen tatlısı. Yemek ve içki seçimine göre hesap kişi başına 35 ile 70 YTL arasında değişiyor. Hıncal Uluç, Mustafa Taviloğlu, Ajda Pekkan, Yaşar Kemal ve Abdullah Kiğılı mekanın müdavimleri arasında. Restoran haftanın yedi günü, 12.00-02.00 saatleri arasında açık. Ayrıca vale hizmeti var. Tel: (0212) 323 65 00 Kuyrukyağı kullanılmıyor, kebaplar yağsız ve hafif