GündemSahte belgeyle mirasa kondular

Sahte belgeyle mirasa kondular

30.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ölen kimsesiz kadın doktordan kalan 25 milyonluk mirasa sahte belgeyle el koyan 4 dolandırıcı yakalandı. Dolandırıcıların başını noter başkatibi çekiyordu.

Sahte belgeyle mirasa kondular

İstanbul’da başını bir noter başkatibinin çektiği dört kişilik dolandırıcılık şebekesi, sahte evlatlık belgesiyle üç yıl önce ölen ve 25 milyon lira servet bırakan emekli doktor Hatice Güzin Göllü’nün mirasını ele geçirdi. Aylık 60 bin lira kira geliri olan Dr. Göllü’nün vefatının ardından el yazısını taklit ederek, 30 yıl önce görev yapan bir hakime ait sahte imzayla evlat edinme belgesi hazırlayan dolandırıcılar, noter tasdikli belgeyi mahkemeye sunarak mirasa kondu. Serveti ele geçirdikten sonra yaşam tarzları değişen dört dolandırıcıyı yakın çevrelerinden yapılan ihbar ele verdi.

Haberin Devamı

Hiç kimsesi yoktu

Göztepe ve Okmeydanı SGK hastanelerinde yıllarca görev yapan Doktor Hatice Güzin Göllü, 16 Aralık 2015’te 88 yaşında öldü. Geride 22’si Kadıköy’de, biri Moda’da olmak üzere 23 daire ile yine Kadıköy’de bir binanın üçte bir hissesiyle, bankalarda 1 milyon 902 bin lira ve 80 bin dolar bıraktı. Toplam serveti 25 milyon lirayı bulan Göllü’nün kimsesi yoktu. Sahipsiz olduğu için servet devlete teslim edilecekken, Göllü’nün ölümünden kısa süre sonra ortaya çıkan Ahmet Kemerci, Göllü’nün evlatlığı olduğu iddiasıyla miras başvurusu yaptı. Oto kaportacılığı yapan Kemerci, çocukken Göllü tarafından evlat edinildiğini belirterek elindeki evlatlık belgelerini mahkemeye sundu. Noter tasdikli belgeleri gören mahkeme, Ahmet Kemerci’nin Göllü’nün varisi olduğunu onayladı.

Haberin Devamı

Yaşam tarzları

Mirasa 2016’da sahip olduktan sonra kaportacılığı bırakıp Dr. Göllü’nün bıraktığı gayrimenkullerin kirasını toplayan Kemerci ve üç arkadaşı noter başkatibi Ayhan Kine, hukuk bürosu çalışanı Murat Gündoğdu ile tercüme bürosu sahibi Tamer Olağan’ın değişen yaşam tarzları çevrelerindeki kişilerin dikkatini çekti. İki yıl süreyle ayda 60 bin lira kira toplayan Kemerci ve üç arkadaşının hayatlarından şüphelenen tanıdıkları, savcılığa başvurarak Kemerci’nin Göllü’nün evlatlığı olmayabileceğini bildirdiler.

Sahte belgeyle mirasa kondular

İmza sahte çıktı

Harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kemerci ve üç arkadaşıyla birlikte evlatlık belgesini mercek altına aldı. Kemerci’nin mahkemeye sunarak evlatlık olduğunu onaylayan evrakın, arkadaşı olan Ayhan Kine’nin başkatip olarak çalıştığı noterden onaylatıldığı tespit edildi. Bunun üzerine belgeleri daha detaylı inceleyen ekipler, merhum Göllü’nün 1974 ve 1980 yılları arasında çalıştığı Okmeydanı SGK Hastanesi’nden kendisine ait imza ve el yazısı örneklerini aldı. Evlat edinme belgesindeki Göllü’ye ait olduğu söylenen imzalarla, hastaneden alınan Göllü’ye ait orijinal imza örnekleri uzmanlarca karşılaştırıldı. Karşılaştırmada evlat edinme kararındaki imzaların sahte olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Hakimin imzası da...

Uzmanlar, belgede imzası bulunan ve 30 yıl önce evlat edinme kararını verdiği öne sürülen emekli hakime ulaştı. Hakimin de yazı ve imza örnekleri, evlatlık belgesindeki hakim imzasıyla karşılaştırılmak üzere bilirkişi incelemesine gönderildi. Bilirkişi incelemesinde evlatlık belgesi üzerindeki hakim imzasının da sahte olduğu anlaşıldı. Raporla evrakın yüzde yüz sahte olduğu belgelenince operasyon için düğmeye basıldı. Ekipler, sahte evlatlık Ahmet Kemerci, dolandırıcılığın baş plancısı noter başkatibi Ayhan Kine, dolandırıcılık planına katılan ve Kemerci ile kira paralarını paylaştıkları belirtilen Tamer Olağan ile Murat Gündoğdu’yu gözaltına aldılar.